Vinná klobása, jak ji dělala moje babička
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit poctivou domácí? Je s ní sice práce, ale bohatě se vám odvděčí svou chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 152 kJ / 3 382 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 293,37 g |
Tuky | 223,20 g |
Vláknina | 1,16 g |
Cholesterol | 938 mg |
Sodík | 943 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 17,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer maso nakrájíme na kostky cca 1x1 cm nebo i menší, osolíme, opepříme, promícháme a dáme do lednice.
Krok 2: Ráno maso semeleme, libové a tučné zvlášť (libové co nejjemněji, raději dvakrát).
Krok 3: Housky namočíme do mléka a rozetřeme na velmi jemnou hmotu. Přidáme mleté maso a mícháme, až je hmota spojená.
Krok 4: Potom přidáme koření a víno, zamícháme a nakonec vmícháme tučné mleté maso, aby se vše spojilo. Je-li hmota příliš hustá, ještě přilijeme víno.
Krok 5: Naplníme do střívek, zadrhneme nebo zašpejlujeme a pečeme podle chuti obalené v hladké mouce nebo trojobalu. Pečeme z obou stran. (Jde upéct i jako prejt nebo usmažit nenaplněné do střívek, obalené jako řízek.)
Krok 6: Podáváme s vařenými bramborami, čerstvým pečivem nebo bramborovým salátem.
Zveřejněno 27. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vinná klobása, jak ji dělala moje babička
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k225
Moje poznámka
Vinná klobása, jak ji dělala moje babička
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k225
Nejnovější recepty
Sachr dort z jablek
Přidáno před 2 hodinami
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 20 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
Petka2208 před 15 minutami
Tilápie na másle a citronu
Elen0766 před 1 hodinou
Čokoládová poleva mojí prababičky
gabrielavachova.mail@seznam.cz před 1 hodinou
Plátek vepřové kýty se žampionovou omáčkou
Leren před 1 hodinou
Domácí slané tyčinky
Lunaskira před 3 hodinami
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Hawisa před 3 hodinami
Králík pikant
kimlo před 4 hodinami
Buchtičky se šodó
petrmelichar851206 před 7 hodinami
Mrkvové muffiny nebo koláč
Susanna před 8 hodinami
Tématické fráze:
vinná klobása - jak opéct,
vinná klobása,
vina klobasa,
bílá vinná klobása recepty,
vinna klobasa recept,
vinná klobása jak opéct,
bílé vinné klobásy recept,
vyroba vinne klobasy,
skopová střívka,
recept na vinnou klobásu,
priprava vinne klobasy,
strivka na klobasy,
vina klobasa recept,
domácí vinná klobása,
vina vinná klobása,
jak připravit vinnou klobásu,
vinné klobásy,
bílá klobása výroba,
vine klobasy,
střívka na vinné klobásy
Suroviny:
plec vepřová,
bůček vepřový,
žemle,
víno bílé,
mléko,
pepř mletý,
květ muškátový,
kůra citronová,
sůl,
střívka skopová,
mouka hladká
Komentáře (36)