Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort Pavlova

Vypadá jako nadýchaný obláček - a také tak chutná. Něžným dortem Pavlova okouzlíte naprosto každého. Příprava chce trochu cviku, ale pokud dodržíte tento recept, nemusíte se bát, že by se vám božský dezert nepovedl.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

10. 3. 2010 20:52

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 588 kJ / 858 kcal
Bílkoviny13,20 g
Tuky0,13 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy200,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Při pečení ani po něm se nesmí trouba otvírat. Nechte dort v troubě vychladnout. Doporučuji připravit a upéct dort večer a nechat ho do rána ve vypnuté troubě. Na závěr dort obraťte a nazdobte šlehačkou a ovocem. Doporučuji vyšlehat šlehačku, a zvlášť maliny s cukrem, poté vše smíchat dohromady. Věřte, že nebudete mít slov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Renča

2. 5. 2011 18:20

Určitě dejte vychladit do ledničky dlouho musí být studený. Teprve potom na poslední chvíli šlehačku a jahody, nebo passionfruit (mučenka)nebo maliny atd.Já to ale dělám tak, že rozkrájím na čtvrtky a každou čtvrtku ozdobím zvlášť. Vypadá to lépe a nepadá šlehačka nikam. A ta cornflour je určitě něco jako solamyl ale kupte ten škrob, který obsahuje i kukuř.a bramb. moučku ne jenom bramborovou. Když se povede je to super luxus a neznám nikoho komu nechutnalo :yes:

RadkaS RadkaS

27. 4. 2011 19:14

Daniella O.: ja pouzivam corn flour, kdyz jsem v ceskych obchodech hledala co to je u nas tak je to na 100 procent skrob. mysli ze je jedno jestli pouzijete solamyl. jak zde uvedla jedna pani. proste skrob. urcite zadnou mouku nemuze se vse prekladat doslovne. hodne stesti doufam ze vam moje odpoved pomuze. :-)

RadkaS RadkaS

27. 4. 2011 19:10

radka: podle me jestli to chcete dat do lednicky uz hotove a pripravene i s jahodama tak bych radeji pridala ztuzovac do slehacky za to nic nedate.

Daniella O. Daniella O.

27. 4. 2011 18:42

Tak jsem take zmatena. Dortik bych rada vyzkousela, ale pokud preklad pochazi z anglicke verze, kde bylo uvedeno " corn flour ", jedna se skutecne o kukuricnou mouku. Je jemna, krasne zluta ale je to mouka. Kukuricny skrob je " corn starch ". Prosim o upresneni, opravdu me recept zaujal. Dekuji ;-):-8.

radka

27. 4. 2011 18:07

ahoj, vim, ze je recept pridan uz dlouho, ale snad mi odpovis :-)
chci ho udelat jako narozeninovy dort..a chci se zeptat, zda ho mam dat do lednicky uz se slehackou i ovocem? tedy neroztece se mi slehacka? mam dat ztuzovac? nerozmoci mi to jahody(cerstve)?
dekuju:-)

reny60

12. 3. 2011 13:54

Nahoře u receptu je napsáno Solamyl:-D

Reny

11. 3. 2011 19:28

Bramborový škrob, kukuřičný, Solamyl, Natura to je jedno je to jen pro zahuštění aby to bylo kompaktní. A v Natuře jsou obě i bramborová i škrobová. Je to jedno Pavlovku dělám už 30 !!! let a často. I bez té škrobové moučky. Když se udělají bílky tuhé tak to není potřeba. A bílky se nedají přešlehat. Takže je šlehám i půl hodiny a úspěch je zaručen. ahoj Reny

tejaja tejaja

8. 3. 2011 18:53

Tak neviem, používa sa múka alebo solamyl, pretože kukuričná múka a solamyl nie sú totožné suroviny.

Reny

8. 3. 2011 16:13

Super dort. Ta mouka není mouka ale Solamyl škrobová moučka tu jak používáte třeba na zahuštění omáček. Základ je dobře ušlehat bílky - dlouho šlehat metlou bílky se nedají přešlehat jako šlehačka.
Než začnete šlehat je dobré přidat trošku studené vody a špetku sole.Cukr zašlehávat hodně pomalu musí to být v konečné fázi hodně husté. Já udělám kopec a neobracím to. Výborný je na šlehačku passionfruit, ale tady se asi těžko dostane, používám jahody. Když se to povede je to luxus !!! Musíte to hodně vychladit několik hodin v ledničce.:-K

moni

12. 4. 2010 18:53

;-) recept vypadá zajímavě, vyzkouším, další info a bezlepkové recepty se dají najít na www.celiakieaja.cz

Paprika Paprika

20. 3. 2010 09:19

Proto jsem se ptala, jestli je to stěžejní surovina, ale z tvého prvního komentáře jsem pochopila (zřejmě špatně), že je to hlavně kvůli tomu, že dort je bezlepkový. OK - počkám na kukuřičnou mouku. Ď. za odpověď.;-)

radkas

20. 3. 2010 02:42

ne to neni duvod proc je tam kukuricna mouka. Z normali mouky to nikdy neudelate.:-? Jakakoliv psenicka mouka vypada uplne jinak nez kukuricna. Jen jsem se snazila vysvetlit co je to vlaste za mouku. Mam recept z anglicke verze pouziva se corn flour coz je asi u nas kukuricna mouka.
No nic kazdopadne hodne stesti a kdyz vam to vyjde z jine mouky nez kukuricne tak dejte vedet. Vyzkouset se ma vse. :-)

Paprika Paprika

19. 3. 2010 19:27

Radka S - Ď. za odpověď. Já nepotřebuji bezlepkový, celiakií u nás nikdo netrpí. Takže pokud je tam kukuřičná mouka jen z tohoto důvodu, tak OK.

Lucasinka Lucasinka

19. 3. 2010 17:21

Tak uz je v trobe a snad bude vypadat alespon z poloviny tak krasne jako ten Vas. Jen nemam slehac, takze jsem slehala rucne a snih nebyl uplne pevny, ale doufam, ze to nebude tak velika chyba, aby dortik nebyl jedly :-D

RadkaS RadkaS

19. 3. 2010 14:42

Rozhodne ne moukou ! Ja mylim ze je to solamyl Kukuricny skrob. tanto dort je gluten tree. pro bezlepkare.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pavlův dort pavlův dort recept moučník pavlova recept na pavlův dort video dort pawlova recept na dort dort z bílků dort recept mini dort pavlova dort dortíky pavlova recept na dort z bílků dortpavlova bilkovy dort pawlova dort zákusek pavlova bezlepkový dort recept dort pavlova mini recept dort bezlepkový dort

Suroviny: bílek, cukr krupice, ocet, vanilkové aroma, škrob, nektarinky

TopRecepty.cz

Dort Pavlova

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZXr