Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské preclíky z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 3. 2010 02:06

Suroviny

Porce: 6 - 12

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 307 kJ / 3 658 kcal
Bílkoviny115,00 g
Tuky20,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,53 g
Sůl16,96 g
Sacharidy739,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Důvod, proč se do vody dává soda bikarbona je, že vytvoří na povrchu krásně tmavě hnědý a jakoby kořeněný povrch, typický pro tento druh preclíků. Čím více té sody bikarbony a čím déle se preclíky vaří, tím výraznější chuť. Ale rozhodně bych nedávala víc než šest lžic bikarbony a nevařila déle než 3 minuty. Preclíky jsou dobré s hořčicí nebo k pivu. Místo preclíků se dají udělat i houstičky, jsou také moc dobré.

Fotky přidám hned, jak se vrátím z krámu - nemám totiž doma sodu bikarbonu :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

suzanna

11. 3. 2010 17:46

Tak jsem právě nasypala ingredience do pekárny a jsem zvědavá, jak to dopadne:-p
Lido, díky za odpověď. I když přiznám, že jsem z toho trochu zmatená.... Kypřící prášek jsem odměřovala lžičkou (odměrkou), která byla přibalená k pekárně a 1 malá lžička = 3g kypřícího prášku:-O Ale píšeš 13g, tak jsem tam dala celý. No uvidíme, jak to dopadne. Pak dám vědět:-)

LidaD

11. 3. 2010 14:12

Jeee, vy jste mi nekdo opravil tu fotku... Diky!!! Priste na to budu pamatovat. Preji vsem krasny den.

LidaD

11. 3. 2010 14:08

Dekuji vsem moc za chvalu a pokusim se zde odepsat na dotazy:

Jak pise Paprika, ze ma rada "louhove", tak v tom je ten nejvetsi figl. Kdyz se ty precliky delaji komercne, tak je fakt vari v nejakem louhovem roztoku, ktery se pak chemicky rozlozi a je neskodny, ale z toho mi beha mraz po tele... Procez ta soda bikarbona jako zasada misto toho louhu.

Jinak jedna lzicka kypriciho prasku se rovna cca 13g, tj. jeden pytlik.

Co se tyce prehozeni fotek, to zkusim, ale nevim, jestli to zvladnu... Kazdopadne logicka pripominka, diky. Ja jen byla tak v zapalu veci, ze me to nenapadlo...

Taky jsem chtela podotknout, ze ty precliky ze dobre mrazi, takze kdyby mel nekdo doma sikovne pomocniky a vyrobil by jich moc, tak si je muzou soupnout na led a pak kdyz prekvapi necekana navsteva, soupnou se na par minut do rozpalene trouby a jsou jako prave delane....

Vsem posilam moc pozdravu a prosim, pridejte fotky, jestli budete ty precliky delat... Diky moc.

Bagina

11. 3. 2010 12:22

Dávám bodík a jdu na to, určitě budou chutnat:-K

Paprika Paprika

11. 3. 2010 11:33

Miluju bavorské preclíky a louhové rohlíky. Určitě to vyzkouším.;-) :yes::yes:

Jikotka Jikotka

11. 3. 2010 11:29

Vyzkouším,jen co přijde z opravy pekárna...:yes::yes::yes::-K

cathleen cathleen (moderátorka)

11. 3. 2010 11:28

Receptík vypadá velice dobře, určo vyzkouším:yes:

spagetka spagetka

11. 3. 2010 11:26

LidaD :-*:-p:yes:

sebena sebena

11. 3. 2010 11:13

:yes::yes::-K

suzanna

11. 3. 2010 11:10

LidoD, to je ale nádhera:yes: Tak se mi to líbí, že bych chtěla hned dnes vyzkoušet. Postup je super rozepsaný, tak by se mi to mohlo podařit bez problémů:-8 Jen mám malinkatý dotázek, v surovinách máš u kynoucí mouky 1 kypřící prášek a v postupu potom 1 lžičku kypřícího prášku. Co z toho je správně? Nebo jeden sáček = 1 lžička?

lemarti

11. 3. 2010 09:47

Vinstr-to se sodou bikarbonou je uplne normalni.Tady v bavorsku se hodne pouziva takovymto zpusobem;-),to je jejich takovy figl:-DTaky jsem na to koukala jako spadla z marsu:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 3. 2010 09:35

Liduš, to je krása!! Já bych jen poradila, nedala bys ty upečené, krásné preclíky, jako hlavní foto? Jinak teda rozhodně..:yes::yes::yes:;-)

Vinstr Vinstr

11. 3. 2010 09:28

No to je síla kde jsi Lido přišla na ten fígl s tou sodou bikarbonou??:-O +1

zizala zizala (moderátorka)

11. 3. 2010 09:00

Super!! Co já jsem se napřemýšlela, jak to v Kauflandu s těmi preclíky a tyčkami dělají, že je mají takové tmavě popraskané :-O:-))To určitě vyzkouším, díky za recept ;-)

cardanka

11. 3. 2010 08:52

Lido:-Krecept vypadá krásně:-p, máš pěkně popsaný postup, výstižné foto, 2. bodíka je Ti uděleno:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí preclíky preclíky preclíky recept recept na preclíky těsto na preclíky těsto na domací preclíky recept na domácí preclíky kynuté preclíky recept preclíky louhové preclíky domácí preclíky recept domácí preclík preclíky z kynutého těsta recepty na domácí preclíky preclík recept louhovy rohlik jak udelat preclik louhové těsto jak udelat precliky preclíky recepty

Suroviny: voda, droždí sušené, mouka hladká, kypřící prášek, sůl, soda jedlá, sůl hrubá,

TopRecepty.cz

Bavorské preclíky z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x69n