Postup přípravy
Krok 1: Hrách několikrát propláchneme a ve vodě necháme cca 12 hodin nabobtnat.
Krok 2: Opláchnutá uzená žebra (použil jsem křížové kosti a kost od kotlety) dáme vařit, po hodině přidáme namočený hrách i s vodou. Po další hodině vytáhneme uzené kosti.
Krok 3: Vývar dosolíme, přidáme nastrouhaný česnek, mletý pepř, rozemnutou majoránku a vaříme další půlhodinu. Vývar odstavíme a ponorným mixérem vytvoříme krém.
Krok 4: Pokud jsme neodhadli poměr hrách - voda a polévka je řídká, dáme znovu na plamen, přidáme záklechtku z vody a hladké mouky a necháme chvíli provařit. V opačném případě hrachovou kaši taky postavíme na plamen, naředíme do krémové konzistence vodou, dochutíme a necháme chvíli probublat.
Krok 5: Přidáme obrané a nakrájené maso z uzených kostí a můžeme servírovat.
Krok 6: Podáváme s teplou česnekovou bagetkou. Bagetku podélně rozkrojíme, na pánvi s rozpuštěným máslem dorůžova osmažíme a potřeme (jako topinku) stroužkem česneku.
Zveřejněno 20. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachový krém s česnekovou bagetkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYgB
Moje poznámka
Hrachový krém s česnekovou bagetkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYgB
Nejnovější recepty
Kachní prsa s čekankovým salátem podle Mirka Kaliny
Přidáno před 13 hodinami
Krémová česnečka
Přidáno před 14 hodinami
Buchta na plech
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z červené čočky
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené špagety à la lasagne
Přidáno před 17 hodinami
Zelí bílé hlávkové zase jinak dělané
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb z trouby
magdalenka před 4 minutami
Ledvinky dušené
Fred2 před 12 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 8 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 10 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 10 hodinami
Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob
Sahula před 11 hodinami
Tarhoňoto na srbský způsob
Sahula před 11 hodinami
Vepřové maso na thajský způsob
Sahula před 11 hodinami
Krůtí srdíčka na smetanovém halali v PH
DunkaStehlikova1975 před 13 hodinami
Vaječná tlačenka
[email protected] před 15 hodinami
Tématické fráze:
polévka hrachový krém,
hrachový krém ze smetanou,
hrachova polivka,
hrachový krém polévka,
hrachový krém se smetanou,
hrachová polévka krém,
opékané bagetky,
hrachovy,
hrachová polévka krémová,
hrášková polévka ze žlutého hrachu,
htachovy krem,
hrachoví polévka,
hrachov polévka,
hrachovka recept,
hrachovec recept,
polevky repcet hrackova,
repcety.cz,
příprava hrachové polévky krémové s krutony,
polévka-hrachový krém,
hrachový krém s krutony
Suroviny:
hrách,
kosti uzené,
sůl,
česnek,
majoránka,
pepř mletý,
mouka hladká,
voda,
bageta,
máslo
Komentáře (15)