Mazanec

Jana Remkova Kuchařka:

Moučníky , Ostatní 224 názorů

594
Recept si zatím oblíbilo 94 kuchařů

Suroviny

1 kostka droždí
500 g polohrubé mouky
120 g cukru krupice
3 žloutky
150 g másla
300 ml mléka
50 g hrozinek
50 g mandlí
sůl
citronová kůra
1/2 lžičky anýzu
50ml rumu
jedno vejce na potření
trošku mléka
Recept si zatím oblíbilo 94 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin si vypracujeme těsto (můžeme použít pekárnu). Pokud se vám zdá těsto řídké, přidejte trochu mouky (150-180g).

  2. Necháme hodinu kynout.

  3. Pak vytvoříme bochánek, buď jeden veliký, nebo 2 menší a necháme ještě půl hodiny kynout.

  4. Navrch bochánku si nařízneme křížek a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 35 minut.

Poznámka

Zdroj-leták Penny market. Mazanců jsem už dělala hodně, tady ten ovšem je snad nejlepší. Kdo chce, může si dát půl polohrubé a půl hladké mouky. Taky jsem to tak udělala a těsto je jak vata.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 115 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mazanec

  • spagetka spagetka

    Vidíte a já prostě plynu na chuť nikdy nepřišla, v minulém bytě jsem měla taky kombinaci a dnes jsem ráda jen za elektriku. Asi je to o zvyku.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    hosta:já to taky dělala;-):yes::yes:měla jsem léta jen plynový sporák a toužila jsem po kombinovaném;-);-)teď už je to jiná,konečně už pár let mám kombinovaný;-):-D

    Odpovědět

  • hosta hosta

    EvaŠedivá: takhle to dělávala moje maminka - současně s plechem dávala na dno staré plynové trouby studenou střešní tašku, která spodní teplo trochu pohltila ;-)

    Odpovědět

  • EvaŠedivá EvaŠedivá(neregistrovaný)

    ajakaja:Já mám taky plynový sporák starý a kombinuji co se dá a spodek připaluji tak se jen zeptám kde máte tu tašku?Díky:-//

    Odpovědět

  • Karla Karla(neregistrovaná)

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    evik_svistik::-D:-D to už tak někdy je, no :-D

    Odpovědět

  • evik_svistik evik_svistik

    Pekla jsem dnes na zítřejší Velikonoce, akorát jsem stihla půlku spořádat :-8 je to dobrota, zbytek jsem musela schovat na snídani... :-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    ivulinka: Ivi, mi taky většinou praskne, ale jinak je skvělý. Děkuji za foto :-);-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    JITKA : Roztopené;-)

    Odpovědět

  • JITKA JITKA (neregistrovaný)

    TO MASLO TAM DAVATE ROZPUSTENE NEBO JEN ZMEKLE JINAK JE CELKEM DOBRY.:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Jani, tak jsem opět po roce sáhla po zaručeném receptu na velikonoční mazanec, jen tentokrát jsem ho udělala z poloviční dávky.
    Těsto bylo tak živé, že z malinkého nastřihnutí v podobě křížku se v troubě stal veliký kráter:-D,... opět mi letos prasknul, možná příště stříhat nebudu.
    Posílám jedno foto a přání pěkných Velikonoc:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    ivulinka: Ivi děkuji!! Mi někdy praskne, někdy ne, nevím, čím to bude, ale každopádně je vždycky skvělý!! :-) Krásné Velikonoce!!!:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Jani, tak po letech slibování si je konečně na světě:-!:-D
    Spěchám s obrovskou chválou, mazanec je krásně vláčný, voňavý a moooc dobrý!
    Mouky jsem opravdu přidat musela, aby těsto bylo tužží a pekla asi hodinu. A taky mi praskl...
    Děkuji za recept, bod proběhl už před několika lety:-D, tak nyní už jen fotka a přání hezkých Velikonoc:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    verar: Tak snad se povede :-)

    Odpovědět

  • verar verar(neregistrovaný)

    už nám kyne, tak jsem zvědavá. mé první kynuté těsto :)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo