Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Jestli existuje bezkonkurenčně nejoblíbenější polévka, je to hovězí vývar s knedlíčky. Vaří se ke svátečnímu obědu, na svatbách, rodinných oslavách, ale také jen tak pro chuť. Vyzkoušejte náš recept na silný vývar jako od babičky.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 404 kJ / 1 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,50 g |
Tuky | 32,38 g |
Vláknina | 7,61 g |
Cholesterol | 2,03 g |
Sodík | 983 mg |
Sůl | 2,81 g |
Sacharidy | 33,70 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2020 17:46
Sandra: Poradím vám-používám vykrajovátko na kuličky na brambory-budete mít všechny kuličky stejné
27. 9. 2013 10:01
dortu
27. 9. 2013 10:00
vždy přidám tak 2-3 morkové kosti ( podle velikosti ) a kousek oháňky, mám to s tím radši, bez toho to není moc ono a dělám v normálním hrnci, a necham to vařit třeba 7-8 hodin přes noc ( probublávat samozdřejmě ) a to má pak grády, pořádnej silnej vývar, ne jak ty z papiňáku a když přidáte 2 omyté neoloupané stroužky česneku, které lehce nakřápnete nožem, tak jen třešnička na dotu
30. 1. 2013 13:33
ano, nejlepší
8. 6. 2012 13:36
prostě klasika. Co dodat... Žádné vegety, podravky a podobné perverznosti...
12. 5. 2012 11:13
super knedlíčky, před chvilkou dovařeny a jsou vynikající
10. 5. 2011 13:15
Dneska sem poprvý vařila polívku a zkusila jsem tuhle ... a musím říct že paráda, povedla se a je moc dobrá akorát ty knedlíčky jsem neměla tak krásně kulatý jako na obrázku
26. 4. 2011 17:53
Na polévce doplněné "clelestýnskými nudlemi"http://www.toprecepty.cz/recept/1762-celestynske-n...jsme si pochutnali+Bodík a fotku přidávám
10. 4. 2010 09:13
No jdu na to, akorát mám problém, nemám petrželovou nať.Tak snad to bude dobré i bez toho.
25. 1. 2010 16:08
Vynikající je taky udělat knedlíčky z droždí,postup je stejný jako u játrových.Akorát kvasnice rozehřejem na másle a pokračujem...
19. 1. 2010 15:24
Super, udělala jsem dvoje knedlíčky, ještě ty, které radí Bibinka v komentářích. Jsou taky perfektní, udělala jsem si jich zásobu do mrazáku, takže mám zamražené játrové, bylinkové a masové a jsem spokojená.
19. 1. 2010 11:18
Klasika , která nikdy nezklame, posílám 2.bodík
18. 1. 2010 15:15
Milujeme tuto polévku.Dělám i z drůbežích jater,no prostě které jsou po ruce.Ada,většinou se dělají polévky na dva dny alespoň u nás ,tak já dělám 3-4 litry .Máme moc rádi polévky to je základ.
30. 11. 2009 18:13
můžu se zeptat pro kolik je to přibližně osob?
16. 11. 2009 14:38
mňam,jdu pro játru,super fotky pro hladové oči
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 48 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 6 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 8 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 10 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na silný vývar podle vítězky MasterChef Česko Kristíny: Maso předem opečte a určitě zapomeňte na sůl, radí
Jak využít zbylé husí sádlo a kosti z pečínky? Ze sádla bude skvělá pomazánka, z kostí parádní vývar
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky: Knedlíčky zjemní máslo a typickou chuť a vůni dodá směs koření
Další recepty
Tématické fráze: hovězí polévka z vývaru polevka s jatrovymi knedlicky játrové knedlíčky do polévky hovězí polévka v tlakovém hrnci hovězí polévka polevka s jatrovymi knedlicky recept hovězí polívka polévky recepty hovezi polevka s knedlicky hovezi polevka recept veprovy vyvar hovězí consome kuřecí vývar podle pohlreicha hovězí consomé recept consomé recept knedlíčky do polévky vývar v tlakovém hrnci polevka hovezi vyvar consomé hovězí vývar polévka
Suroviny: přední hovězí, mrkev, celer, petrželka kořenová, sůl, pepř mletý, cibule, nudle vlasové, nať petrželová, játra vepřová, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý, vejce, strouhanka, nať petrželová
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J9P
23 názorů