Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 188 kJ / 3 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 366,10 g |
Tuky | 121,97 g |
Vláknina | 52,82 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,26 g |
Sacharidy | 184,93 g |
Postup přípravy
Po stažení pěny přidejte koření. Stáhněte teplotu, aby se vývar vařil jen pozvolna. Krok 4: Vařte dalších 5–6 hodin. Krok 5: Sceďte přes jemný cedník, ideálně vystlaný čistou plenou. Nechte půl hodiny odstát a dle potřeby stáhněte přebytečný tuk.
Podle chuti dosolte. Krok 6: Zelenina do polévky:
Mrkev, celer a cuketu nakrájejte na kostičky. Uvařte zvlášť v osolené vodě. Krok 7: Knedlíčky:
Játra rozemelte najemno a přidejte k nim všechny ostatní suroviny. Nechte odstát a ze směsi tvarujte knedlíčky.
Vařte v osolené vodě, ne ve vývaru, aby se nezakalil. Krok 8: Domácí nudle (místo knedlíčků) :
Mouku a vejce spolu promíchejte v tuhé těsto. Nechte půl hodiny v chladu odpočinout, pak rozválejte válečkem natenko.
Krájejte na tenké nudličky a vařte zvlášť v osolené vodě, ne ve vývaru, aby se nezakalil. Krok 9: Do hovězího vývaru vložte uvařené knedlíčky nebo nudle a zeleninu.
Nakonec přidejte nasekanou petrželku nebo pažitku.
Zveřejněno 4. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky/nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738ZQ
Moje poznámka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky/nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738ZQ
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 30 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 21 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 21 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Suroviny:
kost hovězí,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
pórek,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
voda,
mrkev,
celer,
cuketa,
játra,
žloutek,
česnek,
strouhanka,
sůl,
mouka hrubá,
vejce,
petrželka
Komentáře (5)