Hovězí vývar se zeleninou
V sychravých dnech patří na stůl silný hovězí vývar. Tento z našeho receptu získává 10 bodů z deseti možných. Je silný, plný zeleniny a chuti bylinek. S drobnou těstovinovou zavářkou a vloženým masem vykouzlí spokojené úsměvy strávníků.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 456 kJ / 587 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,48 g |
Tuky | 15,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 371 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 9,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme do studené vody (tím bude vývar silnější). Chceme-li maso na omáčku, dáme do vařící vody (maso se zatáhne a zachová šťavnatost). Přidáme celý pepř (v sítku), osolíme a velmi pozvolna vaříme.
Krok 2: Když začne maso měknout, přidáme nasekanou cibuli, nakrájenou mrkev, celer, petržel, květák, pórek a vaříme doměkka.
Krok 3: Ke konci přidáme trošku Vegety, můžeme přidat špetku šafránu a pokud je třeba, tak dosolíme. Taktéž dáme nasekanou petrželku s libečkem.
Krok 4: Ke konci vyjmeme z polévky sítko s pepřem a také maso. To nakrájíme na menší kousky, nebo ho použijeme na hlavní chod.
Krok 5: Do polévky zavaříme menší těstoviny. Můžeme je uvařit i zvlášť. Nakonec do polévky vložíme nakrájené maso a podáváme.
Zveřejněno 24. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZL6
Moje poznámka
Hovězí vývar se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZL6
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 15 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 15 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 16 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 16 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 17 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
hovězí polevka se zeleninou,
zakalená polévka,
hovězí vývar,
zakalený vývar,
hovězí vývar v papináku,
hovězí vývar recept,
zakalena hovezi polevka,
jak na zakalenou polévku,
hovezi polevka v papinaku,
hovězí vývar z masa,
cisty hovezi vyvar,
zakaleny hovezi vyvar,
hovezi vyvar z papinaku,
vývar v papiňáku,
vývar,
jak na čistý hovězí vývar,
výborná hovězí polévka,
polévka z hovězího vývaru,
hovězí vývar čistý,
polévka hovězí vývar
Suroviny:
maso na polévku,
mrkev,
celer,
petržel,
květák,
pórek,
cibule,
pepř,
šafrán,
sůl,
petrželka,
libeček,
zavářka
Komentáře (19)