Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paneer

Indický sýr - paneer je dobré si připravit den dopředu. Když je odleželý, lépe se krájí a drží tvar. Skvěle se griluje a peče, protože si zachovává pevnou strukturu. Pečením se jeho chuť zvýrazní. V indické kuchyni často nahrazuje maso.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby odkapávání

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby odkapávání)

27. 4. 2010 22:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 112 kJ / 505 kcal
Bílkoviny34,00 g
Tuky15,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 403 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy58,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Paneer je indicky syr, nieco ako nas tvaroh,ale tuhsi na tolko, ze sa da pekne krajat na kocky.

http://akochutimasala.blogspot.in/2010/04/domaci-p...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

michsamant michsamant

10. 6. 2010 09:07

Ja nad tym nespekulujem. Uvarim a zjeme.

Nadja Nadja

10. 6. 2010 00:08

Píšeš,že je to sýr,něco jako náš tvaroh - ale to je opravdu tvaroh, jen vymačkaný o něco víc než měkký a méně než tvrdý tvaroh na strouhání. "Voda",kterou vyléváš,je syrovátka,kterou si za drahé peníze můžeš koupit. Jen nevím,jakou bude mít chuť,když se tam dává citron. Klasicky se tvaroh vyrábí zahřátím kyselého mléka. Syrovátku je možno vypít nebo se z ní vařívala polévka.
Ten středně tuhý tvaroh si můžeš udělat i z měkkého tvarohu (dát do plátěného sáčku a vymačkat).

eva hubova eva hubova

4. 5. 2010 01:18

Jani,díky:-))vypadá moc jedle,babi kdysi dělávala z domácího mléka,no musím to zkusit:-))

mneneznas

3. 5. 2010 21:36

Použila jsem dva litry plnotučného mléka z penny a sýr je výborný:-))

eva hubova eva hubova

3. 5. 2010 21:17

:yes::yes:+8
Jani,to jsi dělala z jakého mléka:-?

michsamant michsamant

3. 5. 2010 21:11

:-):yes: supeer!

misza misza

3. 5. 2010 21:10

:-*:yes:

mneneznas

3. 5. 2010 20:46

michsamant,vyráběla jsem Paneer a je výborný, moc dobře se dělá.
Nechala jsem ho odkapat v plátýnku a vznikl mi krásný bochánek :yes: přidala jsem foto jestli nevadí :-K dík za recept :-))

jirka66 jirka66

27. 4. 2010 23:37

Zítra asi vyzkouším z mléka co se u nás prodává v automatu. Není pasterizované a je dost tučné tak uvidím:-8 a dám vědět:yes::yes:

J. A.

27. 4. 2010 22:28

Já dostala podobný ošmakovat, ochucený a naložený, vynikající pochoutka :)) klik :-K:yes:

mneneznas

27. 4. 2010 22:12

To je super :yes: domácí sýry máme moc rádi určitě vyzkouším :-K
bodík

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: paneer sýr paneer paneer recept domaci syr z mleka a citronu shahi paneer recept paneer recepty domácí balkán z tvarohu panir domácí paneer domácí sýr paneer paneer sýr recept paneer kde koupit syřidlo kde koupit paneer shahi paneer domácí sýr citron paneer výroba výroba paneer mléko citron výroba sýra domaci syr z citronu

Suroviny: mléko, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Paneer

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYD5