Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halászlé podle Kajmana

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 5. 2010 18:54

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie788 kJ / 188 kcal
Bílkoviny1,38 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept byl uveřejněn v rybářském časopise Kajman.

V časopise byla uvedena příprava v přírodě.

Halászlé se dělá v každé oblasti jinak. Jednu z možných variant popsala ve svém receptu Magdalenka, zde na Topreceptech.

Obzvlášť podrobný popis na přípravu halászlé je v článku pana Juraje Dioszegiho http://www.judio.wz.cz/pojednani_halaszle.php

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Totosan

15. 10. 2018 15:57

Lituji, ale "halászlé" je lidová, jednoduchá polévka, v Maďarsku si ji vařili rybáři. I překlad je špatný, v maďarštině jedná se o rybářskou polévku a ne o rybí. Suroviny: ryby, cibule, sůl, pepř, sladká a pálivá červená paprika, pokud možno maďarská a možno přidat jedno rajče a jednu papriku. To je vše. Bobkový list, nové koření, kečup, víno, lečo, a já nevím co, jsou lidovou tvořivostí českých autorů. Nic takového neměli rybáři k dispozici, vařili pouze z toho co si ulovili v řece a zeleninu kterou přinesli z domova. A osmažit cibuli na tuku je v tomto případě rybářský hřích. Ryby s osmahnutou cibulkou se v Maďarsku dělají, ale to je úplně jiné jídlo, je to "halpaprikás" nebo "pörkölt", apod. Úplně něco jiného než "halászlé".

jahoda jahoda

21. 5. 2010 09:40

Člověk asi nesmí dát na první dojem. V Česku když si dám zelňačku, nebo gulášovku někde v restauraci, či v hospodě(kde se vaří více na kvantitu, než kvalitu) tak se také nedá srovnat s domácí poctivou výrobou:-p

Mirek

21. 5. 2010 08:32

Tuto drahou polévku jsem si dal ve Velkém Meděru, přímo v madarské restauraci, protože jsem o ní dost slyšel. Byla hnusná, nedalo se to jíst.:-//

Jiri V. Jiri V.

21. 5. 2010 07:35

Jahoda
Dělal jsem jej doma , nikoli v kotlíku u vody .
Ber to ,prosím ,jen jako název pro rozlišení od jiných receptů na halászlé .
Za bodíky děkuji , halászlé je opravdu dobré .Děláme jej doma často .

jahoda jahoda

20. 5. 2010 21:19

Halászlé od Magdalenky jsem už vařila, je přímo výborné, mankovy www jsem si dost pročetla, takže Tvoje Halászlé možná zkusím, ale proč proboha Panelákové:-(( (kvůli mlíčí a jikrám:-?, to si taková famózní polívečka nezaslouží;-(. Ale samozřejmě je Tvoje volba...jen já se s tím asi nesmířím:-S:-D:yes:;-)

Brutzel-Svejk

20. 5. 2010 19:20

uz jsem zkousel vse varit, ale rybi polevku jeste ne, mozna je to ta prava proto jeden bodik

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: halászlé halasle halászlé z filé madarské halasle pravé halasle pravé madarské halásle halaszle recept prave halaszle halászlé po česku halászlé s lečem halasle příprava maďarská rybí polévka halászle recepty madarské halászlé polévka halaslé maďarská kuchyně haláslé recept pravá hálaszle halazle od a halasle polévka časopis kajman recepty kotlík na halászle

Suroviny: cibule, rajče, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, paprika sušená sladká, koření na ryby, slanina, víno bílé, kapr

TopRecepty.cz

Halászlé podle Kajmana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0Rl