Brambory se smetanou

lenka-m Kuchařka:

Bramborová jídla 5 názorů

43

Suroviny

30 dkg brambor
1 cibule
1 lžíce másla
0,2 l smetany
10 dkg tvrdého sýru
sůl
pepř
muškátový oříšek
petržel
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na plátky.

  3. Brambory i cibuli vložíme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme smetanou se strouhaným sýrem a kořením.

  4. Zapečeme dozlatova.

  5. Na talíři posypeme nasekanou petrželí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory se smetanou

  • jana jana(neregistrovaná)

    Já to dělám taky ze syrových brambor nakrájených na slabé plátky. Nezapékám se smetanou. Při servírování přidávám lžíci zakysané smetany. Je to výborné a rychlé.

    Odpovědět

  • Sandy Sandy(neregistrovaný)

    často se s tímto receptém setkávám,ale až dnes sme se ho rozhodli vyzkoušet.Bylo to opravdu skvělé.A doporučuji! u nás to boduje ;-):yes:

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

  • Bibinka Bibinka

    Na tento recept jsem ještě nenarazila a je tak bezvadnej:-pjá bych tam strčila klidně romadůr a nějakej ten strouhanej. Prostě to vyzkouším a bude jasno hned, třeba to bude u nás oblíbené.;-)

    Odpovědět

  • HankaR. HankaR.

    :-p U nás bodují brambory-syrové- nakrájené na kostičky, trochu kari koření a přidat různé druhy sýrů ( eidam, niva, taveňák a skvělý je romadúr nebo pivní ), zalít šlehačkou a pomalu péc v troubě:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo