

Rýžový nákyp s brokolicí
Suroviny
- 2 hrnky rýže
- 4 hrnky vody
- 50 dkg brokolice
- 1,5 dl smetany
- 4 vejce
- 15 dkg tvrdého sýra
- 1 červená kapie
- 2 rajčata
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- hřebíček
- olej
Postup přípravy receptu
Nejprve propláchneme rýži a pak ji orestujeme na oleji. Zalijeme ji vodou, osolíme, dáme asi 4 hřebíčky a uvaříme. Nebo ji můžeme upéct v troubě.
Brokolici rozebereme na malé dílky a krátce ji povaříme v osolené vodě. Vyndáme a necháme zatím na talíři. Kapii nakrájíme na kostičky a rajčata na plátky.
V misce rozmícháme vejce, šlehačku a nastrouhaný sýr. Tuto směs, brokolici a kapii zamícháme do uvařené rýže, opepříme, podle chuti osolíme a přidáme muškátový květ nebo nastrouhaný muškátový oříšek.
Nyní si vymažeme tukem zapékací misky ,do nich rozdělíme nákyp, ozdobíme plátky rajčat a dáme zapéct do trouby. Můžete si přidat podle chuti jakoukoliv jinou zeleninu nebo i salám, nakrájený na nudličky. Je dobrý také mírně politý kečupem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rýžový nákyp s brokolicí
-
No ono by nebylo až tak moc těžké do ingrediencí napsat jakou smetanu, v surovinách je napsáno smetana a v postupu šlehačka, tak aspoň dopsat smetana na šlehání
-
ferda30:dá se lehce zamrazit, jinak, měl bys mít zkušenost s množstvím dle počtu strávníků
, ale jak píšu, zmraž zbytek a máš na dobu nouze
-
Nic moc... Jako sníst se to dá, ale příště už dělat nebudu
Taky doporučuju případným zájemcům dělat z 1/2, protože teď to budeme jíst týden
-
děkujeme, opraveno. Kategorie "zeleninová jídla"
-
vypadá to dobře, ale určitě to nepatří do kategorie "sladká jídla".