Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovec

Fantastický makovec, který je hotový během pár minut. Maková buchta je výživná, sytá a velmi chutná. A mák je naše domácí superpotravina, kterou nám svět závidí. Hotový moučník můžete polít citrónovou polevou, která ho vystřelí do nebes.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

12. 3. 2008 18:46

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie23 069 kJ / 5 514 kcal
Bílkoviny128,11 g
Tuky209,37 g
Vláknina52,50 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 695 mg
Sůl2,27 g
Sacharidy753,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenka

5. 2. 2012 12:49

VYBORNY OPRAVDU!!:yes:

Lucka

29. 1. 2012 20:51

receptík jsem zkoušela a ikdyž jsem tam dala o 80g méně máku, byl výborný :yes:

Monca.H. Monca.H.

28. 1. 2012 21:32

přidávám fotky a sedmý bod:yes: Makovec je skutečně moc dobrý!! Tímto děkuji za recept,akorát to mletí je namáhavé,opravdu tam přijde hodně máku..ale vyplatí se:-)

Daniel

19. 6. 2011 15:35

Martina:Dobrý den,jáky se tam používá ten rozpuštěný tuk. děkuji:-)

Daniel

17. 6. 2011 22:24

Jaký je ten tuk? :-)

martina2105

4. 3. 2011 20:29

se radši zeptám ten tuk je hera nebo 100% tuk?děkuji:-)

David

24. 2. 2011 22:07

Zdravim vsechny vyznavace dobreho jidla, pritelkyne je na odpoledni a ja vzpominal na detstvi a napadlo me neco dobreho upect zkusil jsem tento recept a mooc se povedl pridam i fotky zkrasleni tohoto receptu. Dekuji za inspiraci:yes:

Evička (8 let)

20. 2. 2011 11:38

Je to moc výborné,chutná to celé rodině.Dokonce i babičce a dědovi.:-K

ňam ňam

17. 1. 2011 14:39

:-K

Martina

17. 9. 2010 13:14

Makovec výborný, vřele doporučiji, mňamka...:-)

happy.lenulka happy.lenulka

9. 8. 2010 21:58

musím koupit mák a po dlouhé době zas upéci makovec... jako malá jsem jej milovala... tento vypadá nejvíc jako ten z dětství, takže vyzkouším a poreferuju :-):yes:

mirca75 mirca75

19. 3. 2010 11:52

Slamik(neregi.):-) myslím,že i tenhle moučník se peče klasicky - 170/175°C asi 25-30min.Samozřejmě záleží na výšce těsta;-).
Čím vyšší,tím déle se peče;-).
Emotikion(neregi.):-),propečenost lze vyzkoušet suchou špejlí;-).

slamik

19. 3. 2010 11:19

jak dlouho se tak má péct

emotikion

5. 9. 2009 17:27

Makovec jsem už dělala a víte co? Tak, jak je jednoduchý tak je dobrý! Jenom si dejte pozor, ať je dopečený, nejde to na něm poznat jestli už je nebo ne. ;-)

Doloress

23. 4. 2009 06:57

Včera jsem makovec zkoušela a musím říct, že je VÝBORNÝ! Vřele doporučuji!!!:-8

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: makovec makovec recept recept makovec recept na makovec recept na makovec na plech recept na dobry makovec recepty makovec vyborny makovec recept makovec na plech recepty na makovec makovec recepty recepty na makovec na plech vyborny makovec top recepty makovec vynikající makovec jak upéct makovec domácí makovec dobrý makovec makovec-recept recepty-makovec

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, mák mletý, tuk, vejce, mléko, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kůra citronová, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Makovec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ovp