Ovocný kopeček

Suroviny

Roláda:
5 vajec
150 g cukru
1 lžíce oleje
100 g polohrubé mouky
Náplň:
vanička (od ceresu) rozmixovaného ovoce
1 šlehačka
2 kysané smetany
2 želatinové ztužovače
cukr dle chuti
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Roláda:
    vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, přešleháme a lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme při 180°C. Hlídáme, abychom piškot nevysušili.

  2. Roládu potřeme marmeládou a srolujeme. Já motám, až piškot vychladne, ale dělejte jak jste zvyklí. Misku vyložíme folií nebo alobalem. Do ní naskládáme po bocích řezy rolády. Nalejeme ovocnou náplň a dáme do lednice. Asi po hodině vyndáme a doskládáme roládu i na povrch. Možná by to šlo hned, ale já jsem se bála, aby mi roláda neklesla ke dnu.

  3. Náplň:
    v míse smícháme ušlehanou šlehačku, kysané smetany, cukr a ovocnou dřeň. Podle návodu připravíme želatinový ztužovač, který vmícháme k ostatním surovinám.

  4. Kopeček necháme v lednici do druhého dne ztuhnout. Poté vyklopíme, nakrájíme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Je tu spoustu podobných receptů pod různými názvy, avšak s různými náplněmi. Tento samý jsem nenašla, proto ho přidávám.

Komentáře k receptu Ovocný kopeček

Tématické fráze: charlota z rolády dort charlota roláda jahodova sarlota charlota roláda ovocne rolady roladovy kopec nepečený ovocný kopeček roláda z kysané smetany s ovovcem piškotová roláda náplň z rozmixovaného ovoce kopecek s rolády rcp.na dort charllota charlota z mascarpone ovocné kopečky recept baťova kuchařka recepty šarlota s bílou čokoládou charlotte dort z rolády želatinová charlota ovocný kopec se smetanou recept na velikonoční kopeček