Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvová hrníčková buchta

Hledáte snadný, ale přesto chutný moučník na všední den či neděli? Vyzkoušejte buchtu s kompotovanými broskvemi, zasypanou voňavou máslovou drobenkou. Podle chuti a sezóny můžete broskve vyměnit i za jiné ovoce, a výsledek bude pokaždé skvělý.

Hodnocení receptu je 4,9 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janusa

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech = 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 384 kJ /
5 828 kcal
Bílkoviny97,04 g
Tuky220,18 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 531 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy855,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 175 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Vejce utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Krok 3: Postupně přilijeme mléko a olej, a přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Krok 4: Připravíme drobenku smícháním třtinového cukru, másla a mouky. Krok 5: Těsto nalijeme na připravený plech, poklademe nakrájenými broskvemi, jemně posypeme skořicí a nakonec posypeme drobenkou. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut dozlatova.

TIP: Hrníčkové moučníky s ovocem

Zveřejněno 2. 7. 2010

Poznámka autorky janusa

hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová hrníčková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3yvn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová hrníčková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3yvn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Rychlý a moc fobrý.

Vynikající. Není co pokazit.

Veronika2606: Vždyť jde o úplnou klasiku, o recept, podle něhož před léty pekla polovina českých domácností. Takže asi špatný nebude ...;-)

Absolutně nepoužitelné, díky
Peníze v koši :no:

Vyzkoušel jsem to jako rychlou sladkou večeři, povedlo se, místo broskví jsem dal jahody. A jen se práší na talíři. Supr nápad.

Výborná šťavnatá a jednoduchá. Dá se připravit i v jednoduchých podmínkách na dovolené. Děkuji za recept!

Buchta je vynikající :yes:

Jednoduchý a výborný recept. Urodilo se nám spoustu broskví, takže to jde i z čerstvých :yes:

Není co dodat. Byla výýýýborná. Jsem velice ráda, že jsem tento recept našla. A nejen já, ale i moje mlsné dětičky. :-K

Pekla jsem už 2x a musím pochválit, je výborná:yes:. V obou případech se povedla, a to je co říct, protože nejsem žádný velký odborník. U nás se po ní vždy zaprášilo:-p Dnes peču potřetí, tak doufám, že bude mít zase úspěch. Doporučuji k vyzkoušení.

Verush.ka:peču málo, prtože to neumím, ale tahle se povedla a dokonce je i jedlá a moc dobrá, děkuju za receptík:-));-)

Chválím vynikající buchta,smíchala jsem broskve s boruvkami mňamka...akorát jsem dala do těsta jen 1hrnek a to ne celý cukru,pochvala letííí:-K:-K:yes:

Eliška S. 14. 4. 2013 11:04
Křehká, osvěžující, jednoduchá. Výbornéééé :yes:

Tak se na ni dneska těším :-)

Tak je v troubě a už se těšim:-p

Tématické fráze:
hrníčková buchta, buchta s broskvemi, broskvová buchta s drobenkou, broskvova buchta z kompotu, hrnicková buchta s ovocem, broskvova buchta s tvarohem, hrníčková buchta s broskvemi, hrnickova buchta s drobenkou, rychlá hrníčková buchta s ovocem, hrníčková buchta s ovocem a drobenkou, hrnickova buchta s tvarohem, brosková buchta, hrníčková buchta s tvarohem a ovocem, rychlá broskvová buchta, hrníčkové recepty, hrníčková buchta se želatinou, buchta s broskvemi a drobenkou, buchta s broskvemi a želatinou, buchta z broskvemi, hrnickova tvarohová buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, vejce, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, olej, mléko, kompot broskvový, skořice, tuk, mouka hrubá, cukr třtinový, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu