Studená rybízová polévka

--ReNi-- Kuchař: --ReNi--

Doba přípravy: 10 minut 1 porce Polévky 2 názory

Suroviny

asi 3 hrsti červeného rybízu
cukr nebo med dle chuti
60 ml mléka
voda dle potřeby
na ozdobení máta - meduňka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z rybízu si vymačkáme šťávu: v misce si rybíz vidličkou pomačkáme a poté přes sítko propasírujeme. Zbylou hmotu (semínka a slupky) si přemístíme do hrníčku a zalijeme horkou vodou, tak, aby byla hmota ponořená.

  2. Červenou vodu, která nám vznikne si důkladně promícháme s rybízovou šťávou a cukrem.

  3. Přilijeme mléko, můžeme i více - podle oka.

  4. Ještě jednou promícháme, vychladíme, ozdobíme a můžeme servírovat.

Poznámka

Všem přeji dobrou rybízově-kyselkavou chuť! =)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Studená rybízová polévka

Tématické fráze: ribizova polevka studena nejlepší štrúdl s rybízem ribízová polévka recept studené polévky polevy za studena rybízová semínka ribizova polevka poolévka z rybízu studena polevka ribizova dietní polévky