Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trdelník z domácí pekárny

Na trzích potkáváme tuto sladkou pochutinu snad na každém rohu. Řeč je o trdelníku, hojně obaleném v posypce ze skořice a vanilkového cukru. Za pomoci domácí pekárny jej můžete připravit i v pohodlí vašeho domova.

Hodnocení receptu je 5,0 (68×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 15 min

135 min (120 min příprava + 15 min tepelná úprava)

16. 7. 2010 10:57

Suroviny pro 5 kusů

5 kusů

Nutriční hodnoty

Energie12 599 kJ / 3 011 kcal
Bílkoviny71,94 g
Tuky101,00 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 2,11 g
Sůl5,24 g
Sacharidy433,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

11. 9. 2011 13:28

Včera som videla piecť trdelníky klasickým spôsobom na trdle a nad pahrebou. Ponúkali orechové, škoricové, kokosové...s dovolením pridávam foto, ako cesto namotávajú, potom môžem zmazať...

zuzika2

11. 9. 2011 13:22

Lepší jak kupované :-)

blabol.jachym

19. 5. 2011 06:38

Trochu se bojím:-(, protože nevím jak bude chutnat těsto a to těsto na maxi trdelníky asi nebude stejné jako tady,ale tady je jednoduší postup;-)

Sonask Sonask

18. 4. 2011 20:22

Jaholen : ve většině receptů je psáno na 500g mouky 1 lžička sušeného droždí,v receptu je 500 g mouky tak proto 1 lžička stačí a těsto je pěkně vykynuté.:-K

Jaholen Jaholen

18. 4. 2011 16:50

20g čerstvého droždí odpovídá 2lžičkám droždí sušeného.

dagisiki dagisiki

19. 2. 2011 18:19

:yes: super receptík

Sonask Sonask

2. 2. 2011 22:25

Opravdu neprasknou,pokud se Vám nevejdou na výšku do trouby,tak můžete použít například zavařovací skleničky.

Darina

2. 2. 2011 13:44

Mam dotaz...ty flasky v troube neprasknou?:-O:-?

Sonask Sonask

1. 2. 2011 23:22

Dobrý den Knoflíku,pekárna není nutná,těsto můžete zadělat tak jak jste zvyklá,pak namotat na lahve a je hotovo.Já osobně jsem pokaždé těsto dělala v pekárně,ale nevidím důvod ,proč by to nešlo i jinak.Přeji ať se Vám podaří a chutnají:-K

Knoflík

1. 2. 2011 11:21

Vypadá to dobře, ale mam dotaz...je k tomu nezbytná ta domácí pekárna ??? :-(

Sonask Sonask

12. 1. 2011 17:40

Děkuji za kladný komentář,a jsem moc ráda,že se Vám povedli.:-K

Vlastina

12. 1. 2011 13:06

Tak to nemá chybu,manžel se do nich pustil a vyzkoušel tohle těsto no prostě super byli výborný díky za recept:-D;-)

kajka67

27. 11. 2010 12:56

to je užane:yes::yes::-):-):-):-p:-p

Sonask Sonask

12. 10. 2010 21:35

Zdravím Libuja,popravdě ani nevím odkud mám tento recept,pořídila jsem si nově domácí pekárnu,tak jsem proseděla hodiny na netu a projížděla různé recepty.
K Tvému dotazu ohledně droždí,ano, na 1/2 kila mouky stačí jedna lžička sušeného droždí:-K

Cokolatka

12. 10. 2010 14:45

Povet se mi je skvelej pridavam foto pouze asi to ze mi nesl sundat s flasek.:-D:-D:-D:-D

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: trdelník recept trdelník trdelník na zavařovacích sklenicích trdelníky v troubě trdelník na sklenici recept na trdelník recept trdelník originál recept na trdelník těsto na trdelník trdelníky trdelník na kremrolove trubicky recept na trdelníky trdelníky recept jak udělat trdelník domácí pekárna recepty trubičky na trdelník trdelnik v troubě recepty z domácí pekárny testo na trdelniky originální recept na trdelník

Suroviny: žloutek, rum, mléko, máslo, sádlo, cukr moučkový, sůl, droždí čerstvé, mouka polohrubá, cukr vanilkový, skořice

TopRecepty.cz

Trdelník z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krLK