Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2021 23:00
Vladka.83: v receptu je 50 dkg, t.j. 500 g.
22. 8. 2021 19:34
Zdravim. Povidla hotove. Velmi jednoduchy recept. Az na to, ze misto 500g, jsem dle receptu dala 50g a to je malo. Zitra budu muset zkusit spravit.
6. 3. 2021 11:36
jiná už dělat nebudu, jsou vynikající
26. 12. 2020 23:06
Přesně jako fifik, jiná už nedělám! mám švestková, jablečná a hrušková
20. 12. 2020 10:27
Jsou super,jiná už nedělám
20. 10. 2020 12:00
magdalenasalabova: Jak je psáno v postupu, první zamíchání ano, při pečení už bez míchání.
11. 10. 2020 12:51
Chtěla bych se zeptat, když poté na švestky na sypu cukr zamícháme nebo ne?
5. 10. 2020 18:38
Perfektní recept, mám povidla ze dvou dávek, ale protože se letos urodilo, ještě udělám další ????
20. 9. 2020 18:52
Výborná povidla, děkuji za recept!
12. 9. 2020 13:31
Moc super recept, děkuji . Teď jsem dodělala, povidla máme rádi,ale nikdy jsem nedělala, protože dlouho trvalý a zničený hrnec. Tohle bylo super , papír vyhozený vyhozený pekáč zůstal. a jsou moc dobrý.Doporučuji kdo chce dělat povidla a bojí se dělat normálně
8. 9. 2020 10:27
7. 9. 2020 17:58
Naprosto úžasný recept...
už jsem dělala dvakrát a super... poprvé jsem fakt měla strach,bez míchání a podruhé taky,že poprvé to byla jen náhoda.... povedlo se vždy....moc děkuji za recept ... odrazovalo mě od povidel ta dlouhá doba,než se udělají... Váš recept je fakt TOP.... děkuji
Pekla jsem v nerez.hlub.pekáči bez papíru,a naprosto v pohodě....
Příště jen zkusím přidat ještě trošku badyánu...
už jsem dělala dvakrát a super... poprvé jsem fakt měla strach,bez míchání a podruhé taky,že poprvé to byla jen náhoda.... povedlo se vždy....moc děkuji za recept ... odrazovalo mě od povidel ta dlouhá doba,než se udělají... Váš recept je fakt TOP.... děkuji
Pekla jsem v nerez.hlub.pekáči bez papíru,a naprosto v pohodě....
Příště jen zkusím přidat ještě trošku badyánu...
7. 9. 2020 11:52
Souhlasím s předešlými pochvalnými komentáři, povidla jsou skvělá
2. 9. 2020 16:06
Luxusní! Dělala jsem povidla poprvé a teď už je budu dělat každý rok.
Děkuji za recept
Děkuji za recept
30. 7. 2020 16:10
Už se pečou po několikáté a rozhodně ne naposled
P.S. Zase mi krásně voní celý dům
P.S. Zase mi krásně voní celý dům
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 13 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 15 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 18 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 6 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 6 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 6 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 8 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 8 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 11 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 12 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak sušit švestky, aby vydržely co nejdéle a chutnaly skvěle: Na slunci to jde nejlevněji
Znáte Havelské posvícení? Sestavte si s námi v říjnu sváteční posvícenské menu od snídaně až po večeři
Časté chyby při vaření povidel: Jak se jich vyvarovat, aby vaše snaha nepřišla nazmar
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů