Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

29. 8. 2016 20:14

Jana: Švestky se pečou odkryté a pro další informace přidávám tento odkaz, který je v jednom z předchozím komentářů, tam je výroba povidel podle tohoto receptu sepsaná do detailu ;-):yes:
Záleží na tom, jakou máte troubu, do jednoho pekáče bych 6 kg nedávala, rozdělte to raději do dvou a pečte naráz. Po dalším přídavku cukru bych pozice vyměnila, ale však vy si poradíte, ať se daří :-K:yes:
http://www.korenizivota.com/pecena-povidla-bez-mic...

Jana

27. 8. 2016 23:45

Mám 2 otázky, než se do povidel pustím. Přikrývá se pekáč neno plech při pečení? Může se péct na plechu víc než jen 1 dávka - např. 6kg švestek a kdyby ano, prodlužuje se doba pečení? Budu dělat poprvé, a tak se omlouvám za "hloupé" otázky. Děkiji za odpověď. :-)

yanull yanull

26. 8. 2016 20:26

Děkuji všem za hezké a milé komentáře, jsem ráda, že se pečení povidel daří a že chutnají :-K:-K:-K

yanull yanull

26. 8. 2016 20:24

lubinka: klasický ocet, vinný ani jablečný jsem nikdy nedávala.

lubinka

26. 8. 2016 20:01

Krásný recept:-K, přidávám+:yes: a mám dotaz - ten ocet je Bzenecký, nebo vinný?:-?

Jarka

26. 8. 2016 14:13

Povidla jsem dělala poprvé...jsou výborné...moc děkuji za recept. :yes: :yes:

Lenka

23. 8. 2016 13:27

Tento recept jsem nedělala poprvé a vůbec né naposledy. Povidla jsou absolutně nejlepší co jsem kdy jedla. :yes::yes::yes:

Kruela

17. 8. 2016 22:36

:yes: super. netřeba více slov.

yanull yanull

16. 8. 2016 17:00

elami: Moc mě to těší :-K;-)

NIKA

15. 8. 2016 18:33

Vyborny recept!misto hrebicku a skorice jsem dala lzicku pernikoveho koreni a bomba!povidla krasne zhoustla a jsou vazne vyborna!

Štěpánka Čechurová

11. 8. 2016 20:31

Ahoj ☺ povidla dle tohoto receptu jsem dělala poprvé a musím pochválit - opravdu ze všech možných druhů jsou tyto nejlepší!! Děkuji ☻ Štěpánka

elami

11. 8. 2016 01:30

Právě jsem je dopekla. Úžasné, a jak jsou dobré ještě teplé, skoro bych snědla celý pekáč :-D Recept je perfektně jednoduchý, na to jaký já jsem v kuchyni levoň.... Nejhorší bylo vypeckovat ty malé žluté švestky, potvory jedny...
Bylo to hodně tekuté, tak jsem to nechala péct o 25 min déle a konzistence pak akorát.
Kvůli tomuto receptu jsem si založila účet, abych Vám poděkovala ! Díky :)

Koubkova Koubkova

8. 8. 2016 14:30

Zrovna jsem je dodělala vynikající <3<3<3:yes:

yanull yanull

5. 8. 2016 23:43

BBerunka: Moc děkuji za tento komentář a věřím, že registrace nebudete litovat ;-):-):-K

BBerunka

5. 8. 2016 11:29

Tento recept mě donutil k registraci. Do slova a do písmene. Vždy jsem sem chodila pro inspiraci, ale nepovažovala jsem za důležité se registrovat. V loni jsem objevila tenhle recept a udělala podle něj 3 dávky. Letos jich bude rozhodně více, protože ty povidla jsou tak úžasně dobrý, že to snad ani není možný. Proto jsem se zaregistrovala, abych za něj mohla poděkovat. Takže: DÍKY, DÍKY DÍKY :-K

1 4 5 6 7 8 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA