Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 8. 2016 20:14
Jana: Švestky se pečou odkryté a pro další informace přidávám tento odkaz, který je v jednom z předchozím komentářů, tam je výroba povidel podle tohoto receptu sepsaná do detailu
Záleží na tom, jakou máte troubu, do jednoho pekáče bych 6 kg nedávala, rozdělte to raději do dvou a pečte naráz. Po dalším přídavku cukru bych pozice vyměnila, ale však vy si poradíte, ať se daří
http://www.korenizivota.com/pecena-povidla-bez-mic...
Záleží na tom, jakou máte troubu, do jednoho pekáče bych 6 kg nedávala, rozdělte to raději do dvou a pečte naráz. Po dalším přídavku cukru bych pozice vyměnila, ale však vy si poradíte, ať se daří
http://www.korenizivota.com/pecena-povidla-bez-mic...
27. 8. 2016 23:45
Mám 2 otázky, než se do povidel pustím. Přikrývá se pekáč neno plech při pečení? Může se péct na plechu víc než jen 1 dávka - např. 6kg švestek a kdyby ano, prodlužuje se doba pečení? Budu dělat poprvé, a tak se omlouvám za "hloupé" otázky. Děkiji za odpověď.
26. 8. 2016 20:26
Děkuji všem za hezké a milé komentáře, jsem ráda, že se pečení povidel daří a že chutnají
26. 8. 2016 20:24
lubinka: klasický ocet, vinný ani jablečný jsem nikdy nedávala.
26. 8. 2016 20:01
Krásný recept, přidávám+ a mám dotaz - ten ocet je Bzenecký, nebo vinný?
26. 8. 2016 14:13
Povidla jsem dělala poprvé...jsou výborné...moc děkuji za recept.
23. 8. 2016 13:27
Tento recept jsem nedělala poprvé a vůbec né naposledy. Povidla jsou absolutně nejlepší co jsem kdy jedla.
17. 8. 2016 22:36
super. netřeba více slov.
16. 8. 2016 17:00
elami: Moc mě to těší
15. 8. 2016 18:33
Vyborny recept!misto hrebicku a skorice jsem dala lzicku pernikoveho koreni a bomba!povidla krasne zhoustla a jsou vazne vyborna!
11. 8. 2016 20:31
Ahoj ☺ povidla dle tohoto receptu jsem dělala poprvé a musím pochválit - opravdu ze všech možných druhů jsou tyto nejlepší!! Děkuji ☻ Štěpánka
11. 8. 2016 01:30
Právě jsem je dopekla. Úžasné, a jak jsou dobré ještě teplé, skoro bych snědla celý pekáč Recept je perfektně jednoduchý, na to jaký já jsem v kuchyni levoň.... Nejhorší bylo vypeckovat ty malé žluté švestky, potvory jedny...
Bylo to hodně tekuté, tak jsem to nechala péct o 25 min déle a konzistence pak akorát.
Kvůli tomuto receptu jsem si založila účet, abych Vám poděkovala ! Díky :)
Bylo to hodně tekuté, tak jsem to nechala péct o 25 min déle a konzistence pak akorát.
Kvůli tomuto receptu jsem si založila účet, abych Vám poděkovala ! Díky :)
8. 8. 2016 14:30
Zrovna jsem je dodělala vynikající
5. 8. 2016 23:43
BBerunka: Moc děkuji za tento komentář a věřím, že registrace nebudete litovat
5. 8. 2016 11:29
Tento recept mě donutil k registraci. Do slova a do písmene. Vždy jsem sem chodila pro inspiraci, ale nepovažovala jsem za důležité se registrovat. V loni jsem objevila tenhle recept a udělala podle něj 3 dávky. Letos jich bude rozhodně více, protože ty povidla jsou tak úžasně dobrý, že to snad ani není možný. Proto jsem se zaregistrovala, abych za něj mohla poděkovat. Takže: DÍKY, DÍKY DÍKY
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 1 hodinou
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 10 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 2 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 2 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 4 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 4 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 5 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 7 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů