

Zlaté kuře
Suroviny 4 porce
- 1 větší kuře
- koření Zlaté kuře
- 1,5 lžíce másla
- 1 vrchovatá polévková lžíce medu
- 1 lžička soli
- šťáva z 1/2 citrónu
Postup přípravy receptu
Kuře omyjeme a rozřízneme na 2 půlky. Do hrnce dáme vařit vodu, v níž rozpustíme 1 lžičku soli a jednu polévkovou lžíci směsi koření "zlaté kuře". Když se voda vaří, ponoříme do ní kuřecí půlky a kuře ovaříme asi 20 minut do poloměkka.
Mezitím v malém kastrůlku připravíme směs na potírání. Rozehřejeme máslo, lžíci medu a šťávu z 1/2 citrónu. Smícháme a mírně zahřejeme, aby se všechny ingredience spojily.
Několik minut dopředu předehřejeme troubu na 200°C. Kuře, které vyndáme z vařící vody a ihned potřeme připravenou marinádou a dáme dopéci. Za častého potírání medovou směsí dopečeme kuře až je jeho kůžička zlatohnědá. Jako příloha je vhodná rýže nebo brambory.
Poznámka od kuchařky
recept jsem asi před rokem vyčetla náhodně odněkud z internetu, a od té doby patří u mě doma k stálicím
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zlaté kuře
-
Koření zlaté kuře je výborné
-
Chutnalo nám
Měla jsem obavu, jestli nebude koření Zlaté kuře v polévce hodně dominantní, ale nebylo. A masíčko bylo lahodné a křehoučké. Přidávám ti bod a fotku. Recept je uložený a určitě se bude opakovat
+
-
Kuřátko na 100 způsobů a vždycky chuná. Máš to moc pěkný.
-
Koření Zlaté kuře jsme si moc oblíbili. A med s citronem taky rádi (zkuste obměnit s pomerančem, taky dobré)
-
Moc zajímavý recept a věřím, že je i dobrý
+2
-
Nádhera
a zaujímavý postup,s tým varením.Med+citrón je výborná kombinácia