Kančí guláš
Ačkoliv nás zvěřinové hody vždy přitáhnou někam do myslivny, když seženete dobré maso, můžete vyzkoušet zvěřinu i doma, například guláš z divočáka, respektive kančí guláš. Chuťově výrazný pokrm skvěle doplní houskové knedlíky.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 633 kJ / 2 063 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,30 g |
Tuky | 101,78 g |
Vláknina | 20,72 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 36,70 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2024 23:38
Uvařeno, doslova sežráno, ***** ....
.... a dál už budu vypovídat pouze za přítomnosti svého právního zástupce
.... a dál už budu vypovídat pouze za přítomnosti svého právního zástupce
9. 12. 2022 17:47
Paráda
2. 11. 2021 10:20
Jitko omlouvám se Vám, ale rajčata? V receptu není klasické "divoké" koření, které vyzdvihne onu chuť tohoto vynikajícího masa. Na guláš bych použil spíše plecko (kýta je vynikající na pečení). Navíc ten obrázek - to vypadá, že už to někdo měl. Ne, já bych si toto určitě nedal.
13. 3. 2021 22:50
Marcela: Tak jak to po více než 8 letech vidíte? Prý hned napíšeme ???? Za mě teda nic moc recept, kyselost z celé konzervy drcených rajčat mi v divočině vůbec nesedí a chybí mi tu špek nebo slanina. Že tu není blbej jalovec je jediné plus...
25. 3. 2016 13:59
Dělala jsem z kančího selátka(19 kg čistého masa)a je výtečný.Přidala jsem feferonky a samozřejmě papriku,protože bez ní si guláš nedovedu přestavit. Za mě
10. 7. 2014 21:33
Vynikající! Paprika být opravdu nemusí a příště zkusím naložit předem do octa. Díky za recept yes:
9. 2. 2014 13:30
Díky za inspiraci...
Gulášek jsem uvařila, je výborný. Příloha u nás podle libosti :
houskový knedlík a bramboráček. Vřele doporučuji.
Gulášek jsem uvařila, je výborný. Příloha u nás podle libosti :
houskový knedlík a bramboráček. Vřele doporučuji.
4. 2. 2014 20:13
Uvařeno, snědeno ... úžasný
13. 1. 2014 19:04
Tak jsme se do toho taky dali, už mi tečou sliny po bradě a jsem zvědavý jak to dopadne dám vědět
2. 12. 2013 20:21
Danča:Záleží od toho z jak starého kusu to maso je. Mladé maso není potřeba marinovat. Natáhne do sebe chutě z koření při přípravě.
Maso ze staršího kusu "prasnice" nebo kanec dukladně očistit od tuku a blan. Podle zpusobu použití /pečení,minutky atd./ je nejjednodušší zpusob prošpikovat dobrou voňavou slaninou, posypat kořením,které je vždy napsáno u receptu mírně osolit a namazat slunečnicovým olejem.Pozor se solením,když dáte moc soli z masíčka vyteče šťáva.
Mně se osvědčilo i máslo rozpuštěné ve trošce oleje , na minutky.Takto upravené maso dát do misky přikrýt folií a nechat marinovat 12 až 24.hodin. Před přípravou dosolit a ihned péct a nebo vařit!
Maso ze staršího kusu "prasnice" nebo kanec dukladně očistit od tuku a blan. Podle zpusobu použití /pečení,minutky atd./ je nejjednodušší zpusob prošpikovat dobrou voňavou slaninou, posypat kořením,které je vždy napsáno u receptu mírně osolit a namazat slunečnicovým olejem.Pozor se solením,když dáte moc soli z masíčka vyteče šťáva.
Mně se osvědčilo i máslo rozpuštěné ve trošce oleje , na minutky.Takto upravené maso dát do misky přikrýt folií a nechat marinovat 12 až 24.hodin. Před přípravou dosolit a ihned péct a nebo vařit!
2. 12. 2013 15:56
Kečup ke kančímu? No neblázněte!
10. 11. 2013 14:17
tak jsem to zkusil a je to mňamka ... tedy přidal jsem tam pár feferonek ale jinak paráda
15. 10. 2013 22:32
Vařili jsme, sice jsme přidali ještě papriku ale mňam
24. 5. 2013 17:57
Právě jsem dovařila, je supeeer díky za recept
23. 12. 2012 02:29
Danča:Dobrý je to maso nakrájet na kostky zalít ho asi 2 lžícema octa, oleje a na půlměsíčky nakrájet a promíchat s cibulkou, přidávám pak ještě trochu koření zvěřina ale pozor obsahuje jalovec a ten je hodně aromatický. Nechám to pak klidně dva dny odležet. pak stejným způsobem jak je psáno děám guláš, ocet se vypaří a zvěřina není tak cítit divočinou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 11 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 13 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 3 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 4 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 4 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 6 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 6 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 8 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 10 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pravý guláš z divočáka guláš z divočáka pohlreich nejlepší kančí guláš kančí recepty guláš z kančího masa guláš z kančí kýty výborný kančí guláš kančí kýta guláš zvěřinový guláš pohlreich kančí guláš z kýty kanci kančí maso recepty kančí kýta recepty dančí guláš pohlreich nejlepší kančí guláše jak naložit kančí maso guláš z divočáka jak nalozit kanci maso na gulas guláš z dančí kýty dle polreicha kancí maso
Suroviny: kýta kančí, cibule, slanina uzená, sůl, pepř mletý, koření na zvěřinu, vývar masový, chléb, sádlo, víno červené, česnek
Kančí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2751
27 názorů