Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý punčák s jahodami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajine jajine

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 759 kJ /
4 006 kcal
Bílkoviny66,68 g
Tuky34,16 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 530 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy740,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny kromě pudinků smíchat dohromady, těsto rozdělit na 2 díly, do jednoho vmíchat pudink vanilkový a do druhého jahodový. Krok 2: Do vymazaného a vysypaného pekáče nalít nejdřív část vanilkovou a na ní jahodovou. Poklást okapanými jahodami z kompotu. Dát péct na 170°C. Krok 3: Po upečení ještě horkou buchtu polít první polevou z rumu a jahodové šťávy. Po vychladnutí polít druhou polevou, kterou získáme třením všech přísad dohladka.

Zveřejněno 12. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý punčák s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkx2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý punčák s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkx2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Klára:Ano, přesně tak, myslí se tím jahodový sirup;-)

Chtěla bych tento recept vyzkoušet o víkendu, všichni ho chválíte, tak půjdu do toho. Jen se chci zeptat, to je myšleno v 1. polevě „jahodová šťáva“? Kompot kupovat nebudu, mám jahody v mražáku, tak to můžu dát normálně jahodový sirup? Třeba naředěný vodou (normální vodu se šťávou)aby to nebylo moc sladký?

Teda,dámy!Co se to tu dělo? A ausgerechnet u mě;-(Mrzí mě,že vlastně já jsem zavdala příčinu k této rozbouřené diskusi.Ano,Zdena mi můj recept zpřehlednila a je vše O.K.:-):-)

Ještě akorát doplním, že jsem použila cca o 1dcl víc (komb. šťávy a rumu) v POLEVĚ č.1 a do polevy č.2 jsem dala místo 1 lžíce vody 3. A těsto jsem po přidání pudinkových prášků naředila mlékem, přišlo mi dost tuhé. Ale záleží na mouce, každý si už jistě upravuje dle svého jako u každého receptu. Jinak se opakuji, perfektní a bodík již byl poslán.;-)

Upečeno, ochutnáno a posílám zasloužený bodík.:yes: Manžel bude určitě zítra spokojený. Já neodolala už dnes a 2 hod po upečení ochutnala. Ale je mi jasný, že zítra a pozítří, až se pořádně rozleží, bude úplně perfektní. I když...tak dlouho určitě nevydrží...:-)):-))

Na základě doporučení Jany Remkové píši svůj názor do diskuze.

Mila devcata, souhlasim s Janou Remkovou, ze takove hadani se pod recept nepatri, ale zaroven se nemuzu zbavit dojmu, ze posledni dobou se to tu objevuje prilis casto. Mrzi me to, protoze ja jsem tu kratce, libi se mi tu a nerada bych, aby se to pokazilo. Citim se podobne, jako mattahaj. Jen jsem to sem chtela napsat, protoze do diskuze se moc nedostanu a kdyz jsem se dodatecne divala, tak se tam o tom stejne moc nemluvilo a hlavne tam byla jen jedna strana sporu. Ted uz poslechu Janicku. Jajine, recept je zajimavy, rada ho vyzkousim, zatim posilam 5. bodik :yes: a ukladam na vyzkouseni. Uz se tesim domu, az si konecne udelam vsechno, co jsem si tu ulozila. Tady nemam dobre suroviny. :-p;-):-K:-K:-K

Paní Zdeno, pod recept nepatří věci, o kterých píšete. Já nedělám žádné rozdíly mezi zaregistrovanými a nezaregistrovanými. Co vidím, rebeka se na něco zeptala, jajine odpověděla a pak už jen rýpete vy. Prosila jsem vás všechny o klid a myslela jsem, že je to vyřízeno. Nepsala bych zde, kdybyste byla zaregistrovaná, ale do os. vzkazů a tím bych nikoho neobtěžovala. V tom je rozdíl, mezi registrovanými a neregistrovanými. Prosím ještě jednou, abyste toho nechali, nebo přešli na diskuzi. Děkuji.

Vážená paní Zdeno,nechtěla jsem,ale znovu musím na vaše invektivy reagovat..nevím,jestli si mě s někým nepletete...já tu nejsem zaregistrovaná nedávno a nechrlila jsem jeden recept za hruhým,jsem zaregistrovaná od 6.3.2009 a mám zde šest receptů,to mi vážně nepřipadá moc.A už vůbec jsem na pokecu ani nikde jinde o nikom nic špatného neřekla,v tomto mám svědomí čisté.A že se mi nějaké recepty líbí a některé ne,neznamená vůbec nic.A ani k vám jsem nebyla jakkoliv hrubá,či vulgární.

Míša, Jahodo, dííííík za zastání. :yes: Vy jediné jste pochopily, že jsem to nemyslela zle. Nevím proč některá děvčata okamžitě negativně vystartují. Znáte se navzájem, tak se podívejte, které kuchařinky vždy startují. Jsou to pořád stejná jména.:-( A jsou to kuchařinky, které tady dlouho zaregistrované nejsou. :-S Na Rebeku si velice dobře vzpomínám zejména proto, že když se zaregistrovala, tak chrlila jeden recept za druhým. Nekritizuji to. Píšu to proto, že tahle paní - zdravotní sestra tady dlouho zaregistrovaná není. A právě tahle paní pořád startuje.:-* Stačí maličkost a právě ona vždy rozpoutává nevraživost. Její odpovědi jsou arogantní. ;-( A k ní se přidávají ještě 3 další kuchařinky. Mám pocit, že tyhle dámy si začaly stránky přisvojovat. Chovají se, jako kdyby patřily jim. I má zaregistrovaná kolegyně mě na tyhle dámy upozornila. Kdo chodí sem pravidelně, tak to musí vědět. Jsou to dámy, které jsou na těchto stránkách zaregistrované několik měsíců. Jenom si přečtete jejich pokec. Je tomu tak 2 - 3 týdny, jak se Rebeka vyslovuje o některých lidech. Její arogance, výsměchy jenom proto, že někdo v komentářích se na něco zeptal, slušně upozornil na nějaký nedostatek ... Přece když někdo upozorní na nejasnost v receptu, tak to neznamená, že je nepřítel. Upozornění, dotaz, nebo doplnění receptu neznamená kritika. Jenom ješita a nafoukanec se čertí, když někdo upozorní na nesrovnalost. Odstraňování nedostatků znamená - vylepšování - větší spokojenost - úspěch Topreceptů :yes:

Prosím registrované, i neregistrované, aby se uklidnili. Děkuji.
jajine , recept je úžasný, punčáky miluji:-p:yes:

Mattahaj, naprosto s Tebou souhlasím, i já mám poslední dobou stejný pocit.

Když jsem přišla ny tyhle stránky, tak jsem byla nadšená kolik je tu dobrých receptů i s fotkama, hezká přehlednost a v komentářích jsme se dozvěděla různé rady a tipy. Ale poslední dobou se v komentářích neprobírá nic jinýho než jakýsi "boj" mezi registrovanými a neregistrovanými a stálé poučování, což nechápu. Jde tu přeci jen o vaření.
Je mi to líto, protože se mi tu líbí, ale pokud to bude pokračovat tak si asi najdu jiné stránky.

Hned dnes vyzkouším. Manžel punčák miluje, ale já ho nepeču kvůli pracnosti, ale tenhle recept se mi moc líbí jak je jednoduchej a rychlej. Jen vynechám ty jahody.;-)

Konečně se na něčem shodneme :-D:-D

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
poleva na punčák, punčák, otavanka, citronová poleva na punčák, punčák recept, puncovi rezy, rýchly punčový, jak polit dort punc, buchta puncak, mini puncak, rychlý jahodový punčák, z čeho se vaří punčák, jak se děla dort punčovi, puncak z pudinkoveho prasku, puncak poleva, buchta - punčák, rychla buchta punčak, něco rychlího s jahodama, punčák paní ivany, hloupá buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, prášek do pečiva, tuk hera, vejce, šlehačka, pudink vanilkový, pudink jahodový, poleva, rum, šťáva jahodová, kompot jahodový, poleva, cukr moučkový, voda, rum

Přidat fotografie receptu