Čína babičky Jany

svorb Kuchař: svorb

Doba přípravy: 40 minut 2 porce Drůbeží maso 18 názorů

Suroviny

Kuřecí prso (pro 2 stačí jen jedno pro 4 osoby alespoň 2 prsíčka)
ZELENINA:
1/2 červená paprika
1/2 zelená paprika
2 menší cibulky nebo 1 větší
2 stroužky česneku
TIP:
Perfektní je přidat čínské zelí (které jsem neměla)
nakrájené mandle
PŘÍSADY:
olej
olivový olej
solamyl (škrob)
sojová omáčka (sladká a normální)
nějaké pálidlo (pikantní omáčka z papriček)
sůl
cukr
PŘÍLOHA:
Jasmínová rýže
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V první řadě si do malého kávového šálku dáme vrchovatou lžičku škrobu, který zalijeme vodou a zakápneme sojovou omáčkou.

  2. Nakrájíme kuřecí prsíčko na malé kostičky.

  3. Papriky pokrájíme na tenčí proužky, cibuli překrojíme na půl a krájíme tenké půlměsíčky, česnek jen rozmáčkneme.Na pánev si nalejeme olivový olej a po rozpálení vložíme papriky. Jakmile zesklovatí, přidáme cibuli a nakonec jeden rozmáčklý stroužek česneku (aby byla zeleninka voňavá). Vše jen do změknutí (ne do rozblemtání, musí ještě trošku křupat).

  4. Dáme si zeleninu stranou na talíř, otřeme pánev od oleje.

  5. Na pánvičku si nalijeme olej a nasypeme asi tak 5 lžiček cukru (někdo má rád sladčí čínu někdo ne, proto vše řídíme podle sebe). Hned jak začne cukr karamelizovat (stačí opravdu jen trošku), pokládáme do zkaramelizovaných míst kuřecí kostičky obalené ve škrobu. Přidáme druhý stroužek česneku na ovonění. Až nám maso krásně zezlátne, přidáme předem připravenou zeleninu, pořádně vmícháme a zalijeme namočeným škrobem. Já ještě zaliju čínu hrnečkem vody aby byla spíše omáčka a ne lepivý sliz =D.

  6. Vše pořádně promícháme a ještě dochutíme solí, pálivou omáčkou.

Poznámka

Tahle čína je u nás doma skoro na denním pořádku, všichni se po ní můžeme utlouct. Doporučuji vyzkoušet.

TIP: Kladu na srdce, že se máčený škrob se sojovou omáčkou před vlitím do masíčka musí POŘÁDNĚ PROMÍCHAT!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 371 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čína babičky Jany

  • Geryyy Geryyy

    Uvařeno a můžu pochválit, chuťově velmi dobré :yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Dělám podobně, jenom bez olivového oleje a česneku. Přidávám bambusové výhonky. A když dávám cukr, tak ještě ocet a vytvoří to tu dobrou chuť. :-)

    Odpovědět

  • kordi kordi

    Dnes jsem uvařila a upřímně... - nejlepší čína co jsem kdy jedla, vážně!!! Přítel mě málem na rukou nosil - je to velký gurmán a tímhle jsem si ho zase jednou gastronomicky získala! :-D DĚKUJI ZA TENTO RECEPT!!!!:-K

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Dělala jsem včera k obědu a i přítel,který nemá rád když se míchá sladké se slaným,si mlaskal a měl boule za ušima :-D :yes:

    Odpovědět

  • Janca21 Janca21

    Výborné !!! Dělala jsem už 3 a pokaždé nezbylo ani k večeři :-D Posílám bodíka :-)

    Odpovědět

  • ivanas11 ivanas11

    Vynikající!!! Konečně chuť, která se opravdové číně nejvíce podobá... mooooc mi chutná! :yes:;-)

    Odpovědět

  • Terka T. Terka T.

    Vynikající recept:yes: Dneska jsem uvařila z půl kila masa a už je pryč. Dokonce i přítel, který číny nemá rád, měl boule až za ušima. Jsem ráda, že mám konečně skvělý recept na skvělou čínu.

    Odpovědět

  • janca26 janca26

    vyskusam, vypada to skvele:-8

    Odpovědět

  • marcik marcik

    :-*chutné:-p:yes:

    Odpovědět

  • RencaD RencaD

    BOŽÍ!!!!!!!:-):-):-)

    Odpovědět

  • luckymoon luckymoon

    Ahojky, vyzkoušeli jsme a fakt je to vynikající.:-p Protože máme rádi zázvor, přidávám trochu čerstvého strouhaného, ale jinak super. :yes::yes::yes: Bodík letí.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Hneď by som si dala:-p;-)Zaujímavý postup,vyskúšam:yes:

    Odpovědět

  • svorb svorb(autor receptu)

    Děkuji za vzkazíky =) Vlastně jsem se to naučila od babičky mého přítele =) Stejně si na Číně pochutnám nejvíc když jí dělá ona =)Postupem času sem přidám další receptíky, akorát si vždycky budu muset vzpomenout, že mám při vaření FOTIT :-8

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • Paprika Paprika

    Čína je u nás taky v oblibě, hlavně u manžela. :yes::yes: +;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vynikající čína čína recept jan cina recept na vynikající čínu recept- vynikající čína vynikajici cina recept skvělá čína vynikající kuřecí čína máčený škrob čína dnes recept čína jan cina -životopis čína podle babičky čína z kuřecího masa recept čína od babičky cina z kurete škrob na cinu prisady do ciny čína z paprik recept na skvělou čínu

Zapomněl/a jsem heslo