Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí houskový knedlík

Jedním z nejoblíbenějších druhů knedlíků je ten houskový z kynutého těsta. Jeho příprava potřebuje svůj čas, ale buďte trpěliví. Naučte se houskový knedlík podle našeho receptu a přesvědčte se, že to není složité.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 96 min Doba tepelné úpravy: 14 min

110 min (96 min příprava + 14 min tepelná úprava)

13. 10. 2010 17:31

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 581 kJ / 2 290 kcal
Bílkoviny77,88 g
Tuky18,81 g
Vláknina21,40 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 847 mg
Sůl1,97 g
Sacharidy441,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

21. 11. 2011 12:11

Katka : jj, Katko, přesně, jak píše Merylas. Místo 10 g čerstvého dáš lžičku sušeného droždí.
Přeji ti, aby se ti knedle povedly;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

20. 11. 2011 23:29

Katka : Katuš, nemusíš vyhledávat jen recepty se sušeným droždím. Každý recept, kde je uvedeno čerstvé droždí, se toto dá nahradit sušeným;-) Místo 10 g čerstvého se dá 1 zarovnaná lžička sušeného. Ještě se poradím s kamarádkou a písnu Ti, ju;-)
Co se týká vaření knedlíků, tak je stejné. Je jedno, jaké droždí použiješ;-) Tohle není můj recept, ale já osobně starší ale vláčné nakrájené pečivo zapracuju až do hotového a propracovaného těsta, nechám vykynout, udělám jeden nebo dva bochánky, z nich vyválím šišky a nechám pod utěrkou kynout. Pak máš dvě možnosti. Buď dáš vařit do vody nebo do páry. Na vaření ve vodě používám větší pekáček s víkem. Je možné použít i velký kastról. Do vařící vody dáš 1 knedlík nebo 2 knedlíky, přikryješ víkem a vaříš celkem: pokud máš jednu šišku tak 20 minut, pokud dvě tak zhruba 17 minut. V polovině vaření knedlíky musíš otočit. Po uvaření je vytáhneš a ihned rychle propícháš např. špejlí. Můžeš pak přetřít olejem, aby neoschly.
Já většinou vařím v páře, kdy dám do velkého kastrólu trochu vody, na to rozevřený pařáček na knedlíky, ten potřu olejem a jak voda vaří a šišky vykynuly, tak je dám na pařák. Přikryju poklicí, tu po 17 - 18 minutách odstraním, v průběhu vaření ji neodklápím. Knedlíky rychle propíchám špejlí a vyjmu. Potřu olejem. Pokud máš parní hrnec, dá se vařit v něm.

Katka

20. 11. 2011 22:02

Bydlim v zahranici kde je jen such drozdi takze je pro me tezke najit receipt ktery chci delat aniz by mi neco chybelo :( . Tenhle receipt je asi jediny co jsem nasla ze sucheho drozdi ,takze pokud ho kdokoliv delal,muzete prosim napsat jak dlouho se teda ty knedliky vari ? predem dekuji za odpoved :);-)

Věrka R.

24. 10. 2011 13:05

Myslím si, že už vařím dost let, ale tady je asi nějaká chyba. Vařit kynutý dlouhý knedlík 10 minut dohromady i s obracením, tak to určitě nebude vařený. Kdyby tam bylo napsáno vařit z jedné strany 10 minut a potom otočit a vařit ještě 10 minut, tak bych řekla, že je to v pořádku. Jinak recept je pěkný a určitě by je knedlík moc dobrý.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci houskovy knedlik houskovy knedlik ze suseneho drozdi kynutý knedlík houskový výborný kynuté knedlíky ze sušeného droždí kynutý knedlík ze sušeného droždí kynutý knedlík houskový ze sušeného droždí kynuté houskové knedlíky ze sušeného droždí domácí knedlík recept na domácí houskový knedlík houskový knedlíky ze sušeného droždí houskový knedlík domácí houskové knedlíky ze sušeného droždí knedlíky ze sušeného droždí knedlík ze sušeného droždí houskové knedlíky se sušeným droždím houskový knedlík se sušeným droždím houskové knedlíky s droždím houskový knedlík susene drozdi domaci knedlik ze suseneho drozdi houskový knedlík recept

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, droždí sušené, vejce, rohlík, cukr krystal, sůl

TopRecepty.cz

Domácí houskový knedlík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZm3