Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna bez práce

Pomalu pečená drůbež zaručí, že maso bude šťavnaté a bude se jen rozsýpat. Navíc je tento způsob pečení kachny bez větší práce, o vše se postará správně nastavená trouba. Společně s knedlíky a zelím se bude kachna na sváteční tabuli vyjímat.

Hodnocení receptu je 5,0 (98×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 310 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 300 min

310 min (10 min příprava + 300 min tepelná úprava)

20. 10. 2010 13:43

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

24. 10. 2010 11:49

O této úpravě jsem už mnohokrát slyšela a tak jsem ji též zkusila. Bohužel nadšení z toho nebylo. Uvádím to na pravou míru, že to není nic proti tomuto autorovi, který ho sem vložil, jen vlastní zkušenost. Měla jsem kachnu z Vodňan, cca 2 kg, udělala vše dle návodu, byla krásné měkká, to ano, vypeklo se z ní všechno sádlo, což by mi nevadilo, ale mimo sádla i hodně šťávy z masa. Sice tam bylo hodně sosíku, ale abychom si ho mazali na chleba, na to se mi zdá kachny škoda. Proto pro příště raději svoji klasiku. Škoda, že stávkuje foťák, bývala bych to ráda zvěčnila jako důkaz. Nevím, kde byla chyba, zda v kachně,troubě nebo ve mně ;-)

brtna

20. 10. 2010 20:52

Recept znám, mám několikrát vyzkoušeno a je opravdu super.Posílám bodík:-p:yes:
pilatova35- zkus časový spínač,já tak peru, přichystám večer, nastavím čas.spínač a když ráno vstávám mám vypráno a jdu věšet.

pilatova35

20. 10. 2010 17:49

Já tak dělám kachnu na medu, potřu ji těma špéciama, zavřu na 100°C do trouby a peču 5 hodin.Jenže to možu dělat tak na večeřu, kdo by v nedělu tak brzo vstával??????aby byla na oběd.Ale když se mi nechce vařit zelí, tak si to přichystám včer, zapnu troubu a jdu ještě do hajan.:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 10. 2010 16:49

Achich achich:-*, kachnu mám v mrazáku:-p:yes:

Pajaska Pajaska

20. 10. 2010 16:48

Špagi,klíďo přijeď.Teď jsem viděla někde kachnu v akci.Dáme do trouby dvě kachny a nemusíme se starat.Dělá se to samo a mezitím...skočíme pro dobré zrzavé,chlazené s bohatou pěnou.:yes::yes::-D:-D Při tak nízké teplotě se tomu nic nestane a hlavně pořádně utěsnit!!Já dala nejdřív alobal a na to poklici.;-)

spagetka spagetka

20. 10. 2010 15:07

On je to vlastně stejný postup jak u guláše bez míchání atd., prostě dát do pekáče zavřené, do trouby a nestarat se. Já to poprvé zkusila u toho guláše a bála jsem se. Ale zbytečně, tenhle postup prostě funguje a je to dobré :yes:

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

20. 10. 2010 15:05

takmer rovnakú kačku pod názvom Pomalá kachna vložila užívateľka Hella 11.O5.2OO9:-p

Sonask Sonask

20. 10. 2010 14:59

Moc pěkná fotka,tento recept znám,já ho našla na mimibazaru a je super,vůbec se nemusím starat o pečení,jen udělám knedlík a sváteční oběd je hotov.:-p bez rizika,že kachnička bude buď tvrdá nebo suchá.
Kdo nezná,ať určitě vyzkouší:-K
posílám bodík

Bibinka Bibinka

20. 10. 2010 14:28

Teda Martino, já bych si s chutí utrhla aspoň to jedno stehýnko, ani nevíš jak, tohle znám, dokonce s 5 ti hodinami a jen jednou jsem to vyzkoušela a kachna byla černá-mám ale porouchaný termostat, tak nevím na kolik jsem to nastavila,to jsem si na to neuměla zajít, teď už si s troubou rozumím, že bych to mohla vyzkoušet, ale.....;-) Ty máš bodíka:yes:

spagetka spagetka

20. 10. 2010 14:15

Páji, já chci takýý, už jedu :-D:-p:yes:

Ivana79 Ivana79

20. 10. 2010 14:12

Pajaska,nááádhera:-K:yes::yes:

Pajaska Pajaska

20. 10. 2010 13:49

Pokud je tento recept od stejné autorky,jak na receptech.cz,tak je vše v pořádku.Tento recept mám vyzkoušený několikrát a je opravdu super.S dovolením přidám fotku,pak ji lze odstranit.Je to opravdová pochoutka.:yes::-p:-)

1 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak péct kachnu pecena kachna pečeme kachnu návod jak dlouho péct kachnu jak upéci kachnu měkká kačena doba pečení kachna peceme kachnu kachna recept pečení kachny v el.troubě jak upéct kachnu jak dlouho pečeme kachnu postup při pečení kachny pečená kachna recept kachna recepty jak pečeme kachnu jak péci kachnu kachna pečena jak dlouho se pece kachna kachna v římském hrnci

Suroviny: kachna, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Kachna bez práce

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5G8