Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 090 kJ / 3 129 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,88 g |
| Tuky | 104,21 g |
| Vláknina | 16,32 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 134 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 476,66 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švýcarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyrk
Moje poznámka
Švýcarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyrk
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sváteční kakao
Kajkajak před 3 minutami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 32 minutami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 1 hodinou
Sýrová kolečka
zonoro před 2 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 4 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 6 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 6 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 7 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 7 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 7 hodinami
Tématické fráze:
skořicové švýcarky,
recept na skořicové švýcarky,
švícarky,
makové švýcarky,
skořicova švýcarka,
švícarka,
domácí pekárna recepty,
domácí švýcarky,
svýcarka skořicová,
švýcarky se skořicí,
recept na švícarky,
ořechové švýcarky,
kynute švýcarky,
pecivo svycarky,
svicarky recept,
domaci svycarka,
švícarky- recept,
ořechová švýcarka,
skoricove švicarky,
domácí švícarky
Suroviny:
voda,
droždí,
sladěnka,
mouka hladká,
voda,
margarín,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
piškoty
Komentáře (58)
Dnes mám velký robot, dom. pekárny, dvě trouby a už se mi to ani tolik nelíbí
vím jak..snadno
ale mě neutečeš,švýcare
Ono už při propracovávání vykynutého těsta (zadělaného s omládkem) cítíš, že je jakoby plné malilinkatých bublinek.
Jestli tomu dobře rozumím, tak s omládkem je těsto i výrobek nadýchanější než s obyčejným kváskem. A lze ho použít všude tam, kde je psán kvásek.
Pokud naopak místo omládku (nemám Sladěnku) použiji jen kvásek, bude těsto hutnější, ale nic se tím nezkazí.
Lepší než obyčejný klasický kvásek....? Recept na omládek jsem získala ze staré pekařské knihy, kdysi jím v pekárnách kypřili všechny bílá kynutá těsta (rohlíky, žemle, veky, i vánočky atd.), takže musí být lepší, než klasický domácí kvásek, jinak by přece dělali ten...
Přečti si o něm tady http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Moje kamarádka s ním prý kypří i klasické přílohové knedle a sú ako páperie
Dnes už se omládek v pekárnách nepoužívá, spíš používají chemická kypřidla a zlepšovadla.
* V čem je jiný nebo lepší než klasický kvásek?
* Nemám pečku - lze omládek udělat i bez ní?
* A jak dlouho ho nechat kynout?
Děkuji.
Asi som neškrtila dosť silno, ako vidno na mojej fotke...na budúce pritlačím silnejšie...
Pajasko, ale tvoje fotky vo mne vzbudzujú ľútosť, že som receptík neodskúšala...
Díky. Za fotečky i za pochvalu
Finneto, než jsem odeslala příspěvek pro suzannu, byl tady tvůj....
Švýcarky (u nás "roládičky") jsou naprosto luxusní záležitost
Cathleen, děkuji ti za tenhle recept, myslím, že jsem si s ním "šplhla" nejen u přítele, ale u všech, kdo ochutnali
Posílám obrovský bod a pár fotek