Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Základní piškotové těsto

Piškotové těsto patří k těm nejjednodušším, přesto i tento jednoduchý recept má svá úskalí. Je nadýchaný, vláčný a lehký jako peříčko, přesně takový musí správný piškotový korpus být. Tvoří dokonalý základ pro jednoduché moučníky a rolády, ale i luxusní dorty a zákusky jako z cukrárny.

Hodnocení receptu je 5,0 (60×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

23. 10. 2010 19:25

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 118 kJ / 1 462 kcal
Bílkoviny58,68 g
Tuky46,02 g
Vláknina1,98 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 598 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy202,38 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto je základní piškot. Těsto vhodné především na rolády, muffiny nebo i řezy. Roláda se vždy povede a je vysoká.

Pokud se do těstaj přidá prášek do pečiva, příp. olej a mléko, připravíme jiné těsto, které se výborně hodí na dorty nebo řezy (takový piškot se lépe krájí).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jana

21. 7. 2012 22:43

skvělý recept :-) ja si udělala z pugingu a bíleho jogurtu krém těsto jsem pokapala kávou,potřela krémem a posypala nastrouhanou čokoládou .. mňam :-)

Marttinka

21. 7. 2012 12:41

Úžasný recept, úžasná roláda! :yes: ;-)

Bára

27. 3. 2012 12:42

Tohle těsto je naprostá špička. Příprava 5 minut, člověk si doma nenasviní a přitom je z něj moc dobrá buchtička :o):yes::yes::yes:

jahoda jahoda

9. 3. 2012 08:37

Terka: ano, vhodíš celé žloutky a lehka je vmícháš do těsta;-) jen vařečkou (už ne šlehačem, protože už není třeba nic šlehat - sníh už našlehaný a zbytečným šleháním by naopak piškot mohl klesnout):-K

Terka

8. 3. 2012 23:03

Ahoj jenom malý dotaz žloutky mám přidat jen tak nebo je nějak našlehat? díky moc

Ewunes Ewunes

23. 12. 2011 21:25

Moc super recept a ještě lepší roláda! :yes::yes: Děkuji:yes::yes:

svetlana47

20. 8. 2011 00:42

Nádherná roládka nadýchaná závidím těm co se to povede asi jsem antitalent na rolády mě se nikdy nepovede nevím kde dělám chybu U jiných moučníku tady s topíku nemám problém ale roláda asi není má parketa :-( dávám bodík :yes:

jahoda jahoda

18. 8. 2011 14:27

Monca.H.:
jupííí;-), úplně nejlepší je, když člověk něco dělá poprvé a podaří se.
Super, je vidět, že jsi šlehání nešidila a výsledek se dostavil, jen tak dále:-K:yes:

Monca.H. Monca.H.

18. 8. 2011 13:54

jupíííí!!:-OMoc děkuji za príma recept.Konečně jsem se odvážila na svou 1.roládu a povedla se!!Potřela jsem ji meruňkovou marmeládou a pak pudink. krémem. ;-):yes: samozřejmě uděluji 24.bodík a přidávám fotky :-K
P.S.:Omlouvám se za drobivost na 2.fotce,špatně jsem ji ukrojila a pak už další příležitost k vyfocení bohužel nebyla,protože byla fuč :-D

Helena

15. 7. 2011 16:44

moc děkuju za tento recept:-)vyzkoušela jsem jich spoustu,ale piškot se mi nikdy nepovedl tak,jako z tohoto receptu:yes: fakt

Pajaska Pajaska

11. 7. 2011 18:21

Holky dobře poradily.Můžu přidat tip na šlehání bílků.Mísu a šlehač,který musí být perfektně odmaštěný,potřít citronovou šťávou.Ta šťáva jakoby zneutralizuje stopové tukové částečky.Pro krásnou tuhou pěnu je podstatná nepřítomnost jakých-koli tuků či mastnoty a stačí třeba od žloutků,které se dřív šlehačem šlehaly.A také přidat špetku soli.Někde jsem četla,ale nevím co je na to pravdy,že může vadit tlak vzduchu,pokud bydlíte ve vyšší? či nižší? nadmořské výšce.Ale tomu bych nevěřila.;-):-)
Jinak ta roláda je moc pěkná.:yes::yes:

spagetka spagetka

11. 7. 2011 17:33

Vera: důležitá je také stejná teplota, pokud jsi vzala vejce rovnou z lednice. Ten zbyteček žloutku ale taky hraje roli, může být sebemenší a sníh nenašleháš a ještě jedna věc - nebyla vejce už moc stará? To totiž jde taky obtížně. ;-)
Uvidíš, že se to povede, prostě to vychytáš :yes::yes:

Hana

11. 7. 2011 17:24

Vera:
Nemela jste mastne nebo mokre nadobi (misu, v niz jste michala, nebo slehatko)? To by mohlo vysvetlit, ze se snih nenaslehal. Potiz taky muze nastat, kdyz je v bilku trocha zloutku. Nebo to budou ty kanadske slepice... :-))

Vera

10. 7. 2011 05:12

http://www.toprecepty.cz/recept/15574-zakladni-pis...

nevim proc, ale me se nepodaril uslehat bilek, 3/4 hod jsem slehala v ruce a nic, byla to takova tekuta pena, ale zhoustnout ne a ne, tak jsem vzala jine vajicka a stejny vysledek, brala jsem i jine metlicky co mam, el. slehac zde v Kanade bohuzel nemam (teda ne ze bych na nej nemela, ale nepotrebuju zase vsechno), v CR jsem si take vetsinu test delala rucne a bilek jsem vzdy v pohode uslehala, ale tady??? asi tu jsou jine slepice - vtip. Piskot jsem jeste nikdy nezkousela. No tak nic, budu muset improvizovat a nebo budu postupovat jak tady nektere kucharky uvadi svuj postup, tak jim za to dekuju a dekuju i Jahode. Priste snad uz budu sikovnejsi

jahoda jahoda

8. 7. 2011 11:18

Lucie K.: Lucie, toto je těsto hlavně na rolády, vajec samozřejmě může být méně (úměrně pokrátit i mouku a cukr; 1 vejce = l lžíce mouky = 1 lžíce cukru), ale piškot bude nižší.
Existuje více typů piškotových těst, ale s práškem do pečiva si nejsem jistá, zda stočíš na roládu, to se hodí spíše na plech-řezy.
Nemám vyzkoušeno. Pokud zkusíš, dej vědět, díky;-)
zdravím jahoda

1 2 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: piškotove těsto na plech piskotove testo piskotove testo na dort piškotové těsto recept piškotová roláda která se povede recept na piškotové těsto piškot piškotové těsto dort recept piškotové těsto piškot recept recept na piskot piškotové těsto na roládu těsto na piškot nejlepší piškotové těsto recept na piškotové těsto na dort piškotový těsto testo na roladu jednoduché piškotové těsto recepty piškotové těsto piškotové těsto s olejem

Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, vejce

TopRecepty.cz

Základní piškotové těsto

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrDz