Coleslaw
Křehký osvěžující zelný salát, pocházející z Holandska, si velmi jednoduše připravíme i my. Zelí, mrkev a cibuli drobně pokrájíme či nastrouháme, zalijeme sladkokyselým dresinkem a hotový salát podáváme vychlazený.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 284 kJ / 1 502 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,20 g |
| Tuky | 134,80 g |
| Vláknina | 5,80 g |
| Cholesterol | 217 mg |
| Sodík | 3,56 g |
| Sůl | 8,88 g |
| Sacharidy | 65,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Coleslaw
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nOp5
Moje poznámka
Coleslaw
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nOp5
Nejnovější recepty
Linecké čtverečky s mašličkou
Přidáno před 1 hodinou
Nakládané tvarůžky
Přidáno před 4 hodinami
Biskupský chlebíček
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí játra po zbojnicku
Přidáno před 6 hodinami
Špagety s vepřovým mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Kmínová s mrkví, bramborem a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buřtgulášek z točeňáku
janmericka87 před 1 hodinou
Jablečné krémové řezy
Jitinka před 1 hodinou
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Hylda před 2 hodinami
Mrkvové šátečky s povidly
HanaNova před 3 hodinami
Soukenický sekaný řízek
Merylas před 5 hodinami
Vlašský salát speciál podle ČSN
LadyLada před 5 hodinami
Celozrnné muffiny s medovou polevou
Lada Kašparová před 6 hodinami
Ořechová bábovka
Romanka67 před 8 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Koblych před 9 hodinami
Tématické fráze:
coleslaw,
coleslaw recept,
coleslav,
koleslav,
recept coleslaw,
coleslaw jako z kfc,
coleslav recept,
salát coleslaw recept,
koleslaw,
choleslav,
koleslav recept,
recept na coleslaw,
zeleninový salát coleslaw,
salát coleslaw,
colesaw,
colleslaw,
celerové semínko,
coleslaw recepty,
salát choleslaw,
colleslav
Suroviny:
zelí hlávkové,
zelí červené,
mrkev,
cibule,
majonéza,
cukr,
sůl,
semínka celerová,
ocet vinný,
hořčice,
pepř bílý
Komentáře (28)
Jižní Evropa. Již staří Římané a Egypťané používali jeho části nejen v kuchyni, ale také jako afrodiziakum.
Použití v kuchyni
Celerová semena se přidávají do různých kořenících směsí (např. grilovacích) nebo mleté do bujónů. Jsou výborným doplňkem různých marinád, dresingů, omáček. Málokdo však ví, že celerové semínko bývá také používáno jako součást různých výrobků pro redukci váhy. Můžeme je také přidat do zeleninového salátu pro jeho výraznou aromatickou chuť.
Tak určitě vyzkouším
Děkuji za odpověď.
Není to nesmysl, skutečně se jedná o zelený salát, jako je ledový salát, hlávkový salát. . .