Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Varná modelovací hmota (dobrá na potahování dortů)

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 11. 2010 12:22

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 165 kJ / 3 864 kcal
Bílkoviny17,74 g
Tuky60,40 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy810,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hmota je velice jednoduchá a velmi dobře se s ní pracuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivousek

4. 11. 2010 15:25

Hani, vždycky jsem hmotu hned zdělala, nikdy jsem si jí nedělala do zásoby. Takže v tom máš jistě pravdu:-) Neřekla jsem, že je tento recept nejlepší, jen chci dát další možnosti ostatním kuchařkám. Naše rodina má tuhle hmotu (a hmotu ze sušeného mléka) ráda a vždycky se všechno sní. :-8 jinak věřím tomu, že jsi skvělá kuchařka :yes::yes:

olina16

4. 11. 2010 15:22

Mě ještě napadlo, že to je vlastně idealní způsob jak se učit potahovat a zdobit dorty pro ty, které to ještě moc neumí. Přece jen je to podstatně levnější než marcipán, takže pokud se to nepovede, nic tak strašného se neděje. Takže i já to možná vyzkouším. Takže díky za recept.

hanahcotton hanahcotton

4. 11. 2010 15:08

Ivoušku trochu ti musím oponovat ;-) Jak píšeš, že ostatní potahovací hmoty jsou v lednici oslizlé:-//No nevím jakou hmotu jsi dělala, ale já už mám opravdu něco odpečeno a nikdy jsem oslizlý dort neměla....možná to bude taky tím, že to chce snížit teplotu lednice, když tam dáváš dort s potahovkou, nebo na zadní stěnu lednice - která se většinou rosí dát polystyren:yes:
Varnu jsem také zkoušela, ale nevydrží delší dobu uskladněná, jako ostatní potahovky ;-)musí se ihned spotřebovat.

zizala zizala (moderátorka)

4. 11. 2010 14:53

Tohle není jen podobný recept, je úplně stejný jako ten v podobných :-/

Ivousek

4. 11. 2010 14:45

Ahoj Olinko, určitě máš pravdu v tom, že složení této hmoty není zrovna nejlepší. Ale tento recept jsem vložila z několika důvodů. Naproti opravdovému mandlovému marcipánu je tato hmota jednoduchá, není drahá a fakt velice dobře se s ní pracuje. Co se týče chuti, není samozřejmě taková, jako z mandlí, ale dobrá určitě je a v lednici dort dlouho vydrží "neoslizlý" (což marcipán udělá, když ho nepřikreješ). Mám tu recept ještě ze sušené mléka, který je chutnější, třeba si někdo vybere a zkusí. Každopádně děkuji za pravdivý komentář :-K:-))

olina16

4. 11. 2010 14:29

Je to moc pěkné, ale mě na tom odrazuje složení potahovací hmoty (tedy ne jenom této, ale i podobných falešných marcipánů). Pokud potahuju marcipánem, je to sice kalorická bomba, ale přece jen alespoň ty mandle jsou zdravé. Když si představím, že budu jíst mouku s máslem a cukrem, mám pořád nějaké zábrany. Přitom vím, že když peču nějakou buchtu, tak mouka, cukr a máslo jsou hlavní ingredience, ale u těch potahovacích hmot to pořád nemůžu překousnout. Ale na pohled je to opravdu krásné.

ivulinka ivulinka

4. 11. 2010 14:15

Šikulka, opravdu:yes:

Ivana79 Ivana79

4. 11. 2010 12:34

:yes::-)

1 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: potahovací hmota na dorty potahování dortu potahová hmota mandlové těsto na potahování potahová hmota recept recept na marcipánovou na potahování dortů marcipánová hmota na potahování recept domácí potahová hmota mandlová hmota recept mandlová potahovací hmota recept mandlová hmota potahovací hmota na dorty recept potahovací hmota na dorty výborná modelovací hmota z mouky potahovaci hmota varna varna hmota marcipánová hmota na potahování dorty od mámy potahovací hmota na dort marcipánová hmota prodej

Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, cukr moučkový, mandlové aroma

TopRecepty.cz

Varná modelovací hmota (dobrá na potahování dortů)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k7EJ