Perníčky naší Haničky
Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 30 758 kJ / 7 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,73 g |
Tuky | 175,80 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 944 mg |
Sodík | 4,68 g |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 1 269,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pár dobrých rad:
- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný
- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc
- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží
- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit
- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu
- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete
- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři
- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 11. 2010 12:19
11. 11. 2010 12:18
11. 11. 2010 12:16
11. 11. 2010 11:20
11. 11. 2010 11:08
11. 11. 2010 11:03
11. 11. 2010 10:45
11. 11. 2010 10:15
11. 11. 2010 09:46
11. 11. 2010 09:40
11. 11. 2010 09:30
11. 11. 2010 08:28
11. 11. 2010 08:24
11. 11. 2010 08:13
11. 11. 2010 08:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 57 minutami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 2 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 3 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 16 minutami
Hermelínová pomazánka na topinky
Fitulka uvařila před 20 minutami
Vepřový guláš
Kike Ciperka uvařila před 41 minutami
Můj chleba - favorit č.1
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice se smetanou
klarazatloukalova uvařila před 2 hodinami
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 13 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit barevné perníčky: Poradíme vám několik triků pro dokonalé cukroví
Staročeské perníčky: Potřebují med ve správné konzistenci, voňavé koření a dostatek času na odležení, aby byly vláčné
Adventní svícen k nakousnutí: Vyrobte si s námi adventní svícen, který voní perníkem a ozdobí každý vánoční stůl
Další recepty
Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
219 názorů