Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Americký mrkvový dort se smetanovým krémem

Mrkvový dort je, dá se říci, jedním ze symbolů sladkého pečení v Americe. Přitom je z mrkve, která je víc než doma i u nás. Inspirujte se tímto receptem a připravte na některou rodinnou oslavu tento šťavnatý a chutný dort.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

16. 11. 2010 22:24

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie41 546 kJ / 9 930 kcal
Bílkoviny126,00 g
Tuky757,07 g
Vláknina24,32 g
Cholesterol 2,05 g
Sodík 2,00 g
Sůl5,19 g
Sacharidy640,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirace zde: http://allrecipes.com//Recipe/carrot-cake-iii/Deta....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Malltynka

9. 8. 2011 18:48

Vůbec nemáš zač děkovat. To já moc děkuji za úžasný recept... Asi u nás bude na víkendovém pořádku, dokud mrazák dá ořechy :-D
Teď jsem v Erku objevila Philadelphia sýr ... bohužel s okurkou a nevím čím ještě. Ale obyč ne :(

isindy isindy

8. 8. 2011 17:48

Malltynka: tedy takovýho komentář je pohlazením po duši ;-) děkuji moc :-K jsem opravdu ráda, že dort chuťově připomíná originál. Varianta s Mascarpone byla určitě dobrou volbou ;-)

Malltynka

6. 8. 2011 09:42

Kdysi jsem jedla úžasný mrkvový dort od jedné africké černošky. Byl úžasný. A měla na něm bílou polevu. Jenže NIKDE jsem nemohla najít mrkvový dort s polevou. Nikde ... Vždycky maximálně tak nějakou citronovou. Až teď!
Buchtu jsem dělala v pekáči asi na 30-40minut. Ironií byl můj krém (kvůli kterému jsem furt buchtu odkládala). Philadelphia cheese jsem nesehnala. Billu u nás nemáme. A Lučiny jsem se dost bála. Problém byl, že jsem nevěděla jak Philadelphia cheese chutná a tím pádem jsem měla problém ho nahradit. Nahradila jsem ho Mascarpone (které jsem taky nevěděla jak chutná :-D ), ale dělám tiramisu z pomazánkového másla a lidi se zlobí, že tam patří Mascarpone, tak jsem si říkala, že tím snad nic nezkazím.

Takže jsem na polevu použila 250g Mascarpone (jeden kelímek), rozšlehala jsem asi se 3 žloutky, vanilkovým a moučkouvým cukrem dle chuti) a trochou vanilk.aroma. Krém se výborně povedl. A buchta je LUXUSNÍ! Strašně moc děkuji za recept! Zblajzli jsme ho během chvíle a dnes musím dělat další :-D (dva dny za sebou). Fakt VÝBORNÉ.

PS: ochucené Mascarpone chutní stejně jako moje pomazánková másla zpracovaná na tiramisu! (a 1 kelímek přes 50,-?). Né díky. Ať se gurmáni a puntíčkáři vztekaj dál :-D

Marta U

21. 1. 2011 18:52

Tééééééda Isahu,já myslela,že je to normálně umytá mrkev ze zeleniny.To snad není možné,vypadá jak pravá.Normálně čumím.Jste fakt moooooooooc a mooooc šikovná.

michsamant

18. 11. 2010 08:36

krasny si ho urobila :yes::yes:

isindy isindy

18. 11. 2010 01:51

děkuji všem za ohlasy a komentáře i bodíky :-K, právě jsem dostala SMS od oslavence, že dort byl výborný :-8 tak to jsem ráda, že jsem se trefila ;-)

Irrena Irrena

17. 11. 2010 13:39

Isahu já jen čumím a nedokážu pochopit jak někdo tak věrohodně může udělat mrkev z marcipánu:-OKrásné:yes:

hanahcotton hanahcotton

17. 11. 2010 13:29

:-O:-O asi bych potřebovala jíst více mrkve:-D:-Dmyslela jsem si, že na dortu je opravdová :yes::yes::-D:-D Koukám, že tě to vážně chytlo :yes::-KPerfektní:-K

mysulka mysulka

17. 11. 2010 10:56

:-p;-) moc pěkný:yes::-K

Klara Klara

17. 11. 2010 10:47

Veľmi pekný, blahoželám. Dala by som sa pozvať:-p:-p

katrynka katrynka

17. 11. 2010 10:44

perfektní, taťkovi by se určitě líbil má příjmení "Mrkva" :-D

Pajaska Pajaska

17. 11. 2010 09:24

Nádherný dort a navíc bude dobrý.Já musela až k monitoru,abych se přesvědčila,jestli ty mrkve nejsou fakt opravdové.:-O:-)):yes::yes:

Betyna

17. 11. 2010 09:02

+1 často peču mrkvový řez, tak vím že tento dort bude určitě chutnat, a ty mrkve jsou jako živé!

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 11. 2010 08:29

:-))To by bylo,aby nechutnal;-)a mrkvičky jsou krásné:-K+6:yes:

zizala zizala (moderátorka)

17. 11. 2010 07:52

Hezké mrkvičky :-O:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: mrkvový dort mrkvový dort mrkváč mrkvový dortík mrkvový dort s ořechy mrkvovy dort recept vyborny mrkvovy dort krém do mrkvového dortu mrkvový dort mrkváč recept poleva na mrkvový dort mrkvový dort apetit mrkvový dort s mascarpone luxusní mrkvový dort americký mrkvový koláč recept mrkvovy dort recept na mrkvový dort mrkvový cheesecake mrkvový korpus mrkvoví dort marcipánové mrkvičky africky dort

Suroviny: vejce, olej, cukr moučkový, vanilkové aroma, mouka hladká, soda jedlá, prášek do pečiva, sůl, skořice mletá, mrkev strouhaná, ořechy vlašské, máslo, lučina, vanilkové aroma, cukr, ořechy strouhané, ořechy, mrkvičky

TopRecepty.cz

Americký mrkvový dort se smetanovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8D8