Zapečené maso s bramborami a šlehačkou
Zapečené kotlety s bramborami, cibulí a šlehačkou, to je klasický víkendový oběd od našich maminek a babiček. Vše navrstvit do pekáče a šup s tím do trouby, minimum nádobí i práce. Díky smetaně jsou brambory jemné, maso šťavnaté a celý pokrm krásně zlatavý.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 258 kJ / 1 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,94 g |
Tuky | 76,35 g |
Vláknina | 31,30 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 164,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu necháme předehřát na 200 °C. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Kotlety předem u okraje nařízneme. Plátky masa opepříme a osolíme.
Krok 3: Cibuli a brambory nakrájíme na kolečka.
Krok 4: Vymažeme pekáč máslem, jako první vrstvu položíme cibuli, na to položíme masa, na maso brambory, které ještě také opepříme a osolíme.
Krok 5: Vše po celém povrchu zalijeme smetanou, zakryjeme víkem nebo překryjeme alobalem.
Krok 6: Dáme péct do trouby asi na 45 minut. Zhruba 10 minut před koncem pečení sundáme víko a pokrm necháme lehce zezlátnout.
Zveřejněno 23. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené maso s bramborami a šlehačkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7XNj
Moje poznámka
Zapečené maso s bramborami a šlehačkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7XNj
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 15 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 15 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 8 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 10 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 11 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 12 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 12 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 13 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 13 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 13 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 13 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 14 hodinami
Tématické fráze:
zapečené kotlety se šlehačkou,
maso na šlehačce s bramborami,
zapečené kotlety s bramborem a šlehačkou,
zapečené vepřové maso s bramborami,
zapečené maso s bramborami,
zapecena kotleta se slehackou,
veprove maso se slehackou,
maso se šlehačkou,
zapečená kotleta s bramborem,
kotlety se slehackou a brambory,
zapečené kuřecí maso se šlehačkou,
zapečené kotlety s bramborem,
kotlety zapečene se smetanou a bramborami,
zapékané kotlety s bramborami,
zapečené maso s brambory,
zapečené kotlety s bramborami,
zapečená krkovička se šlehačkou,
vepřové kotlety s bramborami na šlehačce,
zapečené kotlety se smetanou a bramborami,
maso pečené na bramborách a šlehačkou
Suroviny:
krkovice vepřová,
smetana ke šlehání,
cibule,
brambory,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (16)
Jen tedy většinou nedávám cibuli a peču odkryté na 180°.
Peču tímto způsobem i kuřecí čtvrtky ????