Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kefír

Domácí kefír je velmi prospěšný pro ty, kteří bojují s laktózovou intolerancí. S menším množstvím laktózy než v mléce, si můžete užít výhody probiotik bez strachu z trávicích potíží. Kefír bude kyselejší, pokud ho necháte fermentovat déle.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min bez doby fermentace

5 min (5 min příprava, bez doby fermentace)

14. 1. 2011 16:50

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie488 kJ / 117 kcal
Bílkoviny8,50 g
Tuky3,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy12,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento kefír příznivě působí na organismus:dodává energii, stimuluje imunitní systém,hojí záněty, reguluje krevní tlak, brzdí vývoj metastáz...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

14. 1. 2011 16:54

Bylo by dobré upřesnit, že máš na mysli tibetskou houbu - zde je odkaz http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do... a že se sežene v prodejnách se szdravou výživou, případně na netu ;-);-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kefír jak udělat kefír jak vyrobit kefír jak se dělá kefír kefír recept recept na kefír jak se dela domaci kefir rozdíl mezi kefírem a acidofilním mlékem jak si udelat kefir jak si vyrobit kefír recepty z kefíru kefir recepty recept kefír acidofilní houba houbičky na kefír prirodni kefir kefírová houba co je kefir jak ochutit kefír recepty kefír

Suroviny: mléko, houba kefírová

TopRecepty.cz

Domácí kefír

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/19PP