Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové rohlíčky

Křupavé a voňavé sladké rohlíčky plněné švestkovými povidly se skvěle hodí jako svatomartinské pohoštění, ale připravit je můžeme i kdykoli během roku. Lehce poprášené moučkovým cukrem budou zkrátka neodolatelné.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 64 rohlíčků (dle velikosti)

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 485 kJ /
4 657 kcal
Bílkoviny61,89 g
Tuky217,20 g
Vláknina41,40 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy593,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do robotu se sekacími noži vložíme máslo, mouku a kypřicí prášek. Přidáme cukr a sekáme na vysoké otáčky, dokud nevznikne drobenka připomínající hrubou strouhanku. Poté přilijeme studenou vodu a už jen krátce několika pulzy v robotu těsto spojíme. Krok 2: Vyjmeme z robotu a rukou lehce propracujeme, až vznikne hladké a nelepivé těsto. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Těsto rozdělíme na 8 stejných částí. Každou část podsypeme moukou a přes potravinářskou fólii, aby se těsto netrhalo, vyválíme do kruhu o průměru zhruba 20 cm. Krok 5: Vyválený kruh rozdělíme rádýlkem jako pizzu na osminy. Krok 6: Na širší konec každého vzniklého trojúhelníku položíme lžičku švestkových povidel. Stočíme do tvaru rohlíčků a jejich konce mírně zahneme. Krok 7: Rohlíčky naskládáme na připravený plech a pečeme na 180 °C zhruba 15 minut dozlatova. Řídíme se zkušeností s vlastní troubou. Krok 8: Rohlíčky po dopečení necháme vychladnout a poté posypeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 3. 7. 2008

Poznámka autorky vybusna

Tento recept s podrobnym popisom a fotodokumentaciou najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4907

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Povidlové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KP8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Povidlové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KP8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

V obchůdku se zdravou výživou kupuji u nás velmi podobné, jsou jen ze špaldové mouky, zkusila jsem tento recept, nahradila jsem hladkou mouku špaldovou - a jsou skvělé, křehké, není potřeba se bát ani zpracování těsta klasicky. S těstem se navíc po krátkém odležení v chladničce pracuje skvěle, rozhodně doporučuji a děkuji.

Jana šroubkova 4. 11. 2009 22:27
fakt super dobrý rohlíčky ke kávě:-D

Tématické fráze:
moravské rohlíčky, jak balit rohlicky, kynute rohlicky s povidly, rychlé nekynuté rohlíčky, povidlove recepty, nekynuté rohlíčky s povidlovou náplní, mrkvove rohlicky, povidlove rozky, povidlové moučníky, rozteky z jogurtového cesta, povidlové, jak balit tvarohové rohlíčky, povidlové plněné rohlíčky recept, rohlíčky, plněné povidlové rohlíčky, mixera prášek, makove rohlicky recept, jak balit pirohy postup, svestkovy lekvar-recept, švestkový lekvar recept

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, voda, kypřící prášek do pečiva, povidla švestková, mouka, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu