Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování

Přivádí vás myšlenka na vaření domácího knedlíku k šílenství? Jeho příprava není takový horor, jak by se mohlo zpočátku zdát. Naučme se dokonalé houskové knedlíky krok za krokem a přesvědčme se, jak jednoduché to může být.

Hodnocení receptu je 5,0 (115×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 118 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 18 min včetně kynutí

118 min (100 min příprava + 18 min tepelná úprava, včetně kynutí)

7. 3. 2011 16:31

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 478 kJ / 4 177 kcal
Bílkoviny143,13 g
Tuky28,76 g
Vláknina37,66 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 4,18 g
Sůl10,29 g
Sacharidy817,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Samozřejmě, že těsta na knedlíky lze použít různá, ale tohle je takové nejzákladnější. Knedlíky se hodí jak k omáčkám, tak k mastnějším jídlům. Tyto knedlíky lze vařit i v páře.

Snad tento "recept" někomu pomůže, aby překonal strach a nakonec zjistil, že knedlíky jsou vlastně poměrně jednoduchá záležitost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jarmila

7. 6. 2015 07:11

Knedlíky praskají z toho důvodu,že jsou málo nakynuté.;-(

Honza

4. 6. 2015 12:58

magdalenka:Lepší je máslo. Knedlík vyndám na vál, propíchám a hned je potírám máslem. Jsou i druhý,třetí.... den super

Papežová

3. 6. 2015 19:57

jestli mohu poradit,celý život vařím knedlíky v páře,nepopraskají a i když je vaříte déle,nepřevaří se:-)

jan.alois jan.alois

26. 5. 2015 21:15

www.toprecepty.cz/recept/10475-houskove-knedliky/

Tyhle stojí za to. Systém nasypat zamíchat uvařit. Nikdy se nastalo ,že by se nepovedli a to je vařím takhle už 40 roků

pisisvor

22. 4. 2015 15:10

Komentáře chvály tak zkusím a písnu

Jaroslav

18. 12. 2014 22:08

Taky mi popraskali. Asi se vařili moc z prudka, nebo byli špatně uválené? Nebo obojí.:-)
Ale jinak paráda
:yes:

Miluše

1. 12. 2014 10:11

Proč při vaření knedlíky praskají. Děkuji za odpovědˇ.Miluše

bouma.music

6. 7. 2014 11:53

Jedno slovo... NEJLEPŠÍ ;-). Zkoušel jsem i tu Vaši druhou variantu, ale nikdy jsem neměl takový výsledek, jako u tohoto receptu. Moc díky za tenhle recept :yes:.

P.S. Já vařím (pařím) v parním hrnci. Dvě šišky do každé nádoby na 30 minut a výsledek je naprosto super.

Miloslava Kavelková

13. 6. 2014 14:42

wwwtoprecepty@seznan.czTyto knedlíky vařím 50 let co jsem vdaná naučila mě je maminka,místo mléka dávám vodu řekla mi že nejsou na povrchu takové kluské,nemůžu to porovnat protože jsem mléko nikdy nedávala a můžu říct že jsou vynikajícímilakavelkova@seznam.cz

johanak

4. 5. 2014 13:49

Popis je výborný,mé kdysi nezdařené knedlíky mě na pár let odkázaly na kupované, ovšem po dnešním pokusu,který vyšel suprově , mě kupované nezajímají. Recept + popis - můj výsledek, vše dopadlo perfektně, k segedýnu konečně i pořádný knedlík. Moooooc děkuji za recept ! :yes::-K:-)

hannyy

1. 3. 2014 17:52

Děkuji za dobrý recept velice jednoduché a chutné :-):-):-):-K:-K:-K

Katastrophe

11. 10. 2013 21:54

Skvělý detailní popis, tyto knedlíky se mi zatím povedly nejlépe ze všech, co jsem zkoušela :-)
Byly výborné, takže posílám bod a děkuji :-K

ladenka

8. 1. 2012 16:08

Mirčo, díky Vám jsem ve svých 33 letech uvařila první povedené houskové knedlíky a předčily moje očekávání! Jsou nádherné, nadýchané, prostě skvělé! Moc Vám děkuju. :-K

Jana

8. 1. 2012 10:05

Já dělám ze stejného množství,mouky dávám půl hrubé a půl polohrubé,mě chutnají nejvíce,vyzkoušela jsem jen z hrubé i z polohrubé,a nebylo to ono.;-)

Alisi

13. 11. 2011 16:39

tak dnes jsem je podávala k vepřové se zelím a veliký úspěch;-) manža nemá rád tvrďáky, ale tyhle knedlíky jsou opravdu famózní a jako pírko:-):-):-)
Děkuji za receptík:-8

1 2 3 4 5 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houskové knedlíky houskový knedlík knedlík houskový knedlíky houskový knedlík pro začátečníky houskový knedlík recept nejlepší houskové knedlíky houskové knedlíky recept nejlepší houskový knedlík recept na houskove knedliky knedlik houskovy po lopatě poslední díl knedlíky houskové recepty na houskové knedle houskové recept na houskové knedle nejlepsi houskovy knedlik recept popis pracovního postupu recept na houskový knedlík po lopatě poslední díl recepty

Suroviny: mouka hrubá, mléko, vejce, sůl, cukr, droždí čerstvé, rohlík, voda, sůl

TopRecepty.cz

Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwmE