Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 364 kJ / 1 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 260,90 g |
Tuky | 72,06 g |
Vláknina | 19,80 g |
Cholesterol | 778 mg |
Sodík | 679 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 38,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a necháme odležet.
Krok 2: V hlubší pánvi rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran dočervena. Vyjmeme a udržujeme v teple, například v alobalu.
Krok 3: Do výpečku přidáme kousek másla a když se rozehřeje, přisypeme na drobno nakrájenou cibuli a plátky žampionů. Lehce osolíme a opečeme. Případnou tekutinu prudce odpaříme. Přidáme víno, necháme ho zprudka odpařit, vlijeme vývar a vrátíme kousky masa.
Krok 4: Přidáme česnek utřený se solí a dusíme asi 15 minut. Na závěr vlijeme smetanu, omáčku necháme zhoustnout nebo ji lehce povolíme vodou, vývarem či mlékem. Zjemníme kouskem másla a dochutíme čerstvou nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 20. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnekové kuře se žampiony a smetanovo-vinnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wE8X
Moje poznámka
Česnekové kuře se žampiony a smetanovo-vinnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wE8X
Nejnovější recepty
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 12 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 17 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno 22. 8. 2025 09:00:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červené zelí s jablky
Jaroslav.gois@gmail.com před 8 minutami
Polévka koprová - kulajda
AnnaBrodakova před 11 minutami
Kuřecí řízky v jogurtu
LADIDUSAN před 36 minutami
Kedlubnová polévka
Topreceptyzk před 49 minutami
Karlovarské knedlíky I
Rybicka1971 před 55 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
karol67 před 1 hodinou
Likér z aronie
Evka1670 před 2 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vezuzi před 2 hodinami
Focaccia s bramborami a šunkou
Eva_H před 3 hodinami
Cottage vejce
HelenkaP před 3 hodinami
Tématické fráze:
kuře se žampionovou omáčkou,
kuře s žampionovou omáčkou,
kuře na žampionech omáčka,
kuře na žampionech,
kuře na smetaně s česnekem,
pohlreichovo kuře,
kuře se žampiony,
kuře s žampiony,
omáčka na kuře žampiony,
kuře na smetaně se žampiony,
brokolicova polevka emanuel,
kuře s omáčkou,
kuře se smetanovou omáčkou,
kuře na žampionech a smetanovou omáčkou,
kuře na žampionech a smetaně,
moderní gastronomie- recepty kuřecí maso,
pstruh s vinnou omáčkou,
top recept kure na smetane s zampiony,
zdravé kuře na žampionech,
kuře-žampiony-kukuřice
Suroviny:
prsa kuřecí,
žampióny,
česnek,
cibule,
víno bílé,
vývar,
smetana ke šlehání,
olej,
máslo,
petrželka hladkolistá,
pepř,
sůl
Komentáře (21)
...a zeleninu, tak tu můžu, včera jsem si v restauraci ke špízu z panenky a s přelivem z arašídového másla dala kopec šopského salátu, manžel nechápal..., zatímco on nemohl vstát s plným břichem plného plumlováku s hranolky, tak já byla celkem svěží
Take radi kroupeme zeleninu, moda nemoda.
9. bod pro tebe.
Ohledně oblohy-chápu, že na bílém talíři lépe vynikne minimalistický styl a skvěle naservírované jídlo.Pokud tedy hovoříme o foodstylingu pro časopisy, v běžné domácnosti se přimlouvám pro zachování příloh, chutnají nám, k zahození není ani vláknina a vitamíny
Dnes jsem uvařila tento pokrm ala Francie (inspirováno kuchařskou knihou) a vyloženě záměrně přidala zeleninovou oblohu na talíř. Byl to můj soukromý testík...protože já mám zeleninové oblohy ráda a tento zvyk mi absolutně nevadí, naopak nechápu ty zaryté odpůrce...Jakože zastánce moderní gastronomie