Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravá špaldová buchta

Zdravé moučníky jsou v dnešní době čím dál populárnější. Vláčnost těmto špaldovým řezům dodají nastrouhaná jablka a mrkev, s těstem není žádná velká práce. Jednoduše vše odměříte hrnečkem, smícháte v jedné míse a na plechu upečete dozlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

23. 4. 2011 14:39

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie15 280 kJ / 3 652 kcal
Bílkoviny113,16 g
Tuky93,23 g
Vláknina78,15 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 357 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy551,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Objevila jsem tuhle buchtu někde na netu, je výborná, mokrá a nedrobí, což já, maminka 15-ti měsíční dcery velice oceňuji. Fotku nemám, třeba někdo dodá, třeba já někdy. Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simonaz

9. 3. 2016 19:13

Buchta je výborná. Přidala jsem brusinky a vlašské ořechy. Pekla horkým vzduchem na 180st 25 minut. Dobrota :yes::-)

Renca S.

5. 2. 2016 13:57

Vyborny recept. Ja jsem misto mleka pouzila jogurt, cukru bych dala priste mene (pouzila jsem trtinovy). Jablicka a mrkvicka to osladi dostatecne. A pridalala jsem trochu jablecne vlakniny. :-p

diana

9. 1. 2016 17:35

tak jsem ji také upekla, ale nevyběhla mi a nevím proč. Přidala jsem do ní namočené rozinky a trochu mletých ořechů.
:-//

Kateřina Konupčíková

27. 10. 2015 15:58

Dobrý den, prosím o info jaký typ špaldové mouky (hladká, polohrubá?). Předem děkuji.
Kata :-K

Zářivý

15. 7. 2015 08:38

V tomto případě nejde ani tak o zdravou výživu,ale spíše o to,že buchta nezatěžuje tolik organismus,což má na svědomí klasická mouka pšeničná a bílí rafinovaný cukr+rafinovaný olej. Jinak buchtu vyzkouším a děkuju za sdílení receptu. (-:

Kristýna Kopecká

27. 2. 2015 15:13

Dobrý den, Jani,
buchta mě velice nadchla, právě je upečená, já mám kafíčko a jsem spokojená:-) uvidíme, co bude říkat manžel,až přijdou se synáčkem ze školky,ale myslím, že jim bude chutnat. Díky
s pozdravem Kristýna

beruskaJanka

2. 11. 2014 06:35

jééé, to jsem ráda, že buchta chutná a děkuju za vylepšení, také vyzkouším..... :yes::-)

Zlata

28. 10. 2014 19:34

Za chvíli dávám do trouby. Trochu jsem ji "vylepšila" co mi chybělo, to jsem nahradila, po upečení dám vědět :-)

Maggi

16. 10. 2014 11:12

Dělala jsem buchtu už několikrát - a poprvé jsem zapomněla přidat mléko/vodu a po čase jsem zjistila, že takto mi recept chutná daleko více. Když přidám tekutinu, tak se buchta dělá hrozně dlouho a je až nepříjemně mazlavá. Takže doporučuji vyzkoušet bez mléka/vody :)

lenour

19. 6. 2014 14:42

:-))delala jsem ji dnes podruhe a dala jsem na ni ananas z konzervy a trochu jahod na kolecka.mnnnam

Iveta

16. 2. 2014 17:23

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda bych mohla použít celozrnnou špaldovou mouku?

Soňa

12. 1. 2014 22:14

Za cely zivot jsem upekla tak 20 buchet:-) Tuto jsem jeste trochu "vyzdravila". Misto olivoveho oleje jsem dala kokosovy a misto kravskeho mleka sojove mleko. Pekla jsem ji 45 minut. Akorat si nejsem jista, zda hladka spaldova mouka opravdu spaldova byla. Buchta totiz pri peceni nakynula, coz u zdravych muk pry nebyva zvykem. Pouzila jsem konkretne spaldovou mouku bio albert.

Jana Hanžlová

4. 1. 2014 20:15

všichni jsme si pochutnali:-)

Jana Hanžlová

4. 1. 2014 11:28

Bezva recept. Jdu do něj, odpol písnu jak se buchta vyvedla a chutnala:-) www.zdravejidloamysl.cz

lentilki

3. 11. 2013 15:14

Byla výborná, díky za recept! :yes:Přidávám foto. :-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchta ze špaldové mouky zdravé pečení ze špaldové mouky špaldová mouka recepty zdravá buchta recepty ze špaldové mouky zdravé recepty ze špaldové mouky co je špaldová mouka pečení ze špaldové mouky špaldová buchta s jablky buchty ze špaldové mouky pečeme ze špaldové mouky buchta organismus buchta organismus recept vyborna buchta ze spaldove mouky špaldová buchta s ovocem buchta s jablky ze špaldové mouky rychlá zdravá buchta zdravé buchty zdrava buchta s jablky buchta se špaldové mouky

Suroviny: mouka špaldová hladká, cukr třtinový, olej olivový, vejce, mléko, jablko, mrkev, kypřící prášek, cukr skořice, rozinky

TopRecepty.cz

Zdravá špaldová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ME4Q