Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gjuvec na pátek od Airan

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

20. 5. 2011 15:54

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 662 kJ / 1 353 kcal
Bílkoviny36,05 g
Tuky24,38 g
Vláknina61,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy220,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Namiesto papariky, paradajok a pyré môžeme použiť lečo.

Ak použijeme sterilizované fazuľky, zmeníme poradie pridávanej zeleniny tak, že fazuľky dáme až ako posledné.

Recept je od mojej priateľky Airan, z www.recepty.cz, ktorá je pôvodom Bulharka a ako Bulharka má neskutočne vynikajúce zeleninové ( ale nielen zeleninové ) recepty. Tento nám veľmi chutí, preto ho robievam pomerne často.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

23. 8. 2018 19:41

Gazpacho: a stejně tak to bylo i v ODKAZU ze staršího komentáře Tejaji, na který jsem vás upozornila včera v poledne ;-)

Gazpacho

23. 8. 2018 19:37

tejaja:
Pani tejaja, myslím, že som to pochopil tak, ako to je v názve:
...na pátek...
Preto sa môj dotaz týkal práve toho dňa v názve.
To nemá nič spoločné s obľubou zeleniny, ktorú mimochodom konzumujeme pravdepodobne vo väčšej miere, než je bežné v stredoeurópskych domácnostiach.
Napriek dohadom ďakujem, že ste sa snažila dať vysvetlenie, aj keď to jejednoznačne jasné v recepte, ktorý uviedol (-la) p. Casino.

Gazpacho

23. 8. 2018 19:28

casino:
Ďakujem.
Predpokladal som nejaký náboženský dôvod (poznám ho od mojich rodičov a starých rodičov).
Keď neskôr bol tento zvyk zrušený, v rodine pokračoval, aj keď ateizmus vtedajšieho režimu
robil všetko, aby sa tieto zvyky porušovali (mäsové jedlá napr. na Veľiký piatok v školských jedálňach atď.).

Frantiska Frantiska

23. 8. 2018 16:02

casino: ha, tak uz i casino ma problem s porozumneni psanemu textu. Kdyz autorka dostala recept od Airan ustne, proc by mela udavat jako zdroj stranky.

casino casino

23. 8. 2018 14:35

Gazpacho:
Koukám, že komentáře, natož skoro 6 roků staré, nečtete a od autorky se v rcp evidentně adresného odkazu na zdroj taky nedočkáte;-(
No, račte tedy hodit očko semhle: https://www.recepty.cz/recept/babiccin-gjuvec-na-p... a nemýlím-li se. tak posledním odstavcem byste mohl býti uspokojen, že :-8

tejaja tejaja

23. 8. 2018 13:48

Gazpacho: Prepáčte, ale ja som nepísala, že v Bulharsku ho pripravovali v piatok. Napísala som, že u nich sa pripravovalo toto jedlo v piatok. Asi ste to zle pochopili. A výborné je, pre toho samozrejme, kto má rád zeleninu. Kto ju rád nemá, ten sa podobným receptom vyhne.

Gazpacho

23. 8. 2018 12:36

tejaja:
Recept sme včera, presne podľa návodu, pripravili.
Vynikajúci?
Zdá sa mi to trochu nadsadené.
A že v Bulharsku ho pripravovali v piatok, buď to bolo z dôvodov náboženských, alebo?
Takisto ho mohli pripravovať na 1. mája alebo na Vianoce.
Určite tam nejaký dôvod je (bol), ale Vy ho nepoznáte.
Nevadí, včera bola streda a nič sa nestalo, aj keď je na piatok.

Gazpacho

23. 8. 2018 12:30

hosta:
V tom komentári nie je nič, čo som sa pýtal (predpokladám, že slušnou formou).

tejaja tejaja

22. 8. 2018 17:45

Gazpacho: :-) Recept je vynikajúci. Vyskúšajte, ja osobne, čo sa týka zeleniny, dám na Bulharov. ;-) Kamarátka Airan mi vravela, že sa u nich varilo toto jedlo vždy v piatok, preto ten názov.
casino: Neviem, či ste si všimli, že vždy zdroj uvádzam. Pri 7 rokov starom recepte ho neuvádzam, pretože recept som dostala pri osobnom stretnutí, nepísala som ho z webu. Mám uviesť snáď adresu Airan? ;-):-K Asi nie, však?;-)

casino casino

22. 8. 2018 12:35

tejaja: hosta:
Jsem zastánce uvádění zdroje rcp (pokud je zdroj dohledatelný)
Je v něčem problém, proč zdroj (funkční odkaz) neuvést přímo u rcp? :-)
No a odpovědi by se snáze dopídil i Gazpacho: že :yes:

hosta hosta

22. 8. 2018 12:04

Gazpacho: podívej se do odkazu v komentáři Tejaji z 5/11/2012 :-8

Gazpacho

22. 8. 2018 10:51

Moja otázka možno niekoho prekvapí:
"Prečo Gjuveć na piatok?"
Súvisí toto jedlo s nejakou náboženskou tradíciou alebo zákazom jesť v piatok mäso?
Iné recepty s názvom "Gjuveć" zvyknú mäso obsahovať a tento je bez mäsa a preto ma zaujal. Konečne zaujímavá kombinácia a nikde sa neobjavuje slovo vegetariánske alebo vegánske jedlo, čo sa v poslednej dobe stalo viac ako módou, za každú cenu označiť jedlá etiketou veg- a pritom mnohé sú násilné kombinácie s pochybným kulinárskym výsledkom.
Ďakujem.

tejaja tejaja

6. 11. 2012 16:55

Milada: Miladka, nedávajte mi tu odkazy, každý si to nazve ako chce. Prosili ste, aby napísal niekto, kto je z Bulharska. Rada som Vám odpovedala, pretože recept je skutočne od rodilej Bulharky.
Ak si viete pomôcť sama, tak sa nepýtajte.

tejaja tejaja

5. 11. 2012 14:12

Milada: Originál je tu, vložený rodenou Bulharkou, od ktorej je recept :
http://www.recepty.cz/recept/babiccin-gjuvec-na-pa...
Takže tak ako je tu napísané.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: gjuvec recepty.cz www dobruchut sk recepty na pátek bulharka z cukety bulharka v plechu airan bulharská fazula originál bulharka kjuveč recept zeleninová směs airan bulharsko jedlo zapekaný baklažán recepty recept na airan recepty na piatok recept na pátek podzimní gjuvec jsem bulharka

Suroviny: brambory, lilek, cuketa, rajče, fazolky zelené, cibule, paprika čerstvá bílá, olej, sůl, bazalka čerstvá, pyré rajčatové

TopRecepty.cz

Gjuvec na pátek od Airan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m2l3