Máslové raženky (bulky)
Suroviny
Porce: 16 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 8 704 kJ / 2 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,03 g |
Tuky | 32,35 g |
Vláknina | 15,76 g |
Cholesterol | 76 mg |
Sodík | 4,89 g |
Sůl | 12,20 g |
Sacharidy | 375,38 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto je pěkně pórovité, raženky péřové a nádherně voňavé máslem.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2011 15:53
Irrena: Iri, vzdyt je mas krasne! Jestli je chces vic rozevrene, tak pri dorazeni k desce stolu jeste raznici malinko pootoc.
Chutnaly vam?
Chutnaly vam?
16. 6. 2011 13:50
Irrena: Irenko, máš je taky krásné, co bych za to dala, kdyby se mi tak povedly
16. 6. 2011 13:39
Cathleen dneska jsem je upekla, ale nemám je tak krásně otevřené jako tyTou raznicí to šlo krásně, nevzdávám se budu zkoušet
16. 6. 2011 08:39
magdalenka: ne, zas tak složité to není. Jen to chce mít otevřené oči - zjistila sem např., že když peču raženky na vyšší teplotu (240-250°C), krásné vyběhnout, ale vždycky se mi rozevřou.
Na nižší teplotu je to většinou OK
Na nižší teplotu je to většinou OK
16. 6. 2011 08:21
To "razenie" buliek jenormálne zložitá vec. Ja som sa vždy jedovala, prečo ich nemám také pekné ako ty...
16. 6. 2011 04:51
rebeka: Rebi, ja se takhle proderu vzdycky a naschval. Jakoby je tou raznici rozkrojim, i tak zustane testo drzet pohromade.
Kdyz mrknes na razenku z obchodu - take je prece ryhovana, rozkrojena i tam!
Kdyz mrknes na razenku z obchodu - take je prece ryhovana, rozkrojena i tam!
15. 6. 2011 20:14
cathleen:můžu taky dotaz a neproderu se s tou raznicí durchumpajzum já jsem nemehlo,u mě je to raz dva
15. 6. 2011 20:08
Cathleen děkuji za skvělé rady, už se na ně těším až je budu dělat
15. 6. 2011 16:22
Ivi, ty jsou co nejdříve vyzkouším
15. 6. 2011 08:41
Irrena: Iri, ty jsi rychlík! Je důležité narazit až bulky mírně nakynuté. Horní stranu bys měla trochu omoučit, pak narazit až dolů, k desce stolu a raženku dát kynout na plech HORNÍ stranou DOLŮ. Omoučíš je proto, aby se ti teď nepřilepily...
Teprve až před pečením je otočíš, potřeš vodou (nebo vejcem s vodou) a dáš do vyhřáté trouby.
Bulky dělej menší, aby byly "rozříznuté" až ke kraji - ona ta raznice není nic moc veliká. A peč je při 200-220°C....když bude teplota moc nízká, mohly by se vysušit a když moc vysoká, raženky se ti můžou otevřít - jako květinaVšak to vychytáš a pak s raznicí zažiješ spoustu legrace - budeš mít pečivo jak z obchodu.
Teprve až před pečením je otočíš, potřeš vodou (nebo vejcem s vodou) a dáš do vyhřáté trouby.
Bulky dělej menší, aby byly "rozříznuté" až ke kraji - ona ta raznice není nic moc veliká. A peč je při 200-220°C....když bude teplota moc nízká, mohly by se vysušit a když moc vysoká, raženky se ti můžou otevřít - jako květinaVšak to vychytáš a pak s raznicí zažiješ spoustu legrace - budeš mít pečivo jak z obchodu.
15. 6. 2011 08:35
Cathleen během dvou dnů mám obdržet objednané raznici na kaiserky, takže tyhle bulky hned vyzkoušímBod už dávám předem, protože vím že mě nezklamou
Díky tobě jsem začala dělat omládek a dělávám ho i když v receptu není napsaný, pečivo je opravdu daleko nadýchanější a podle mne lepšíCATHLEEN nemám zkušeností s těmi raznicemi, potřebovala bych radu, musí se vtlačit hluboko do těsta
Díky tobě jsem začala dělat omládek a dělávám ho i když v receptu není napsaný, pečivo je opravdu daleko nadýchanější a podle mne lepšíCATHLEEN nemám zkušeností s těmi raznicemi, potřebovala bych radu, musí se vtlačit hluboko do těsta
14. 6. 2011 06:05
Jsem ráda, že se vám raženky líbí. A budu ještě raději, když je opravdu vyzkoušíte
finneta: Omládek byl kdysi využíván jako kvásek pro bílé pečivo - zlepšoval pečivu pórovitost (mělo větší tvar) i chuť. Dnes se od něj upouští (šetří se čas) a pečivo je uměle "nafouknuto" tzv. zlepšujícími přípravky tak jsem ráda, že jsem na něj narazila, vyzkoušela a zkušenosti mohla předat dál
Přiznám se, že mi pečivo bez omládku mnohem méně chutná
finneta: Omládek byl kdysi využíván jako kvásek pro bílé pečivo - zlepšoval pečivu pórovitost (mělo větší tvar) i chuť. Dnes se od něj upouští (šetří se čas) a pečivo je uměle "nafouknuto" tzv. zlepšujícími přípravky tak jsem ráda, že jsem na něj narazila, vyzkoušela a zkušenosti mohla předat dál
Přiznám se, že mi pečivo bez omládku mnohem méně chutná
14. 6. 2011 05:55
ivčo, co mi to děláš takhle do plavek nezhubnu ale co se dá dělat. když už jsem se s tou svojí postavou vdala posílám bod a dnes budu dělat
nikdy bych nevěřila, jak těsto s omládkem dokáže být lepší než to klasické.
nikdy bych nevěřila, jak těsto s omládkem dokáže být lepší než to klasické.
14. 6. 2011 00:27
+20 za další príma recept,který si opět ukládám
13. 6. 2011 19:58
Krásné raženky a krásná fotka. Omládek je bezvadný, určitě brzy udělám+
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 7 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 8 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 8 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 9 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 10 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co je omládek a kam jej použít? Chuť pečiva dovede povýšit k dokonalosti
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Pečeme s Ivou: Doma upečené škvarkové raženky provoní kuchyň i celý byt. A jejich chuť? Opravdová lahoda!
Další recepty
Tématické fráze: raženky domácí raženky recept na raženky máslové pečivo recept na domácí raženky raženky recept těsto na raženky máslové žemličky domácí raženky recept razenky domaci raženky z domácí pekárny recept razenky razidlo na kaiserky recept na bůlky recept na razenky z pekarny buchta z dýně máslové raznice na raženky bulky recept máslové pečivo se zlepšujícím přípravkem kaiserky s omládkem
Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, mléko, máslo, sůl, cukr, mouka hladká, mouka polohrubá, mouka chlebová pšeničná
Máslové raženky (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9zN
81 názorů