Suroviny
Porce: 16 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 704 kJ / 2 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,03 g |
Tuky | 32,35 g |
Vláknina | 15,76 g |
Cholesterol | 76 mg |
Sodík | 4,89 g |
Sůl | 12,20 g |
Sacharidy | 375,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek umícháme a necháme 45 mint kynout.
Krok 2: Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a uhněteme těsto, které necháme vykynout v míse.
Krok 3: Pak prohněteme, rozdělíme na 16 kousků, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout.
Krok 4: Raznicí uděláme raženky, které dáme na plech kynout lícem dolů. Asi po 20-25 minutách je obrátíme, potřeme vodou, sypneme semínky a ve vyhřáté troubě upečeme (220°C/asi 10 minut).
Zveřejněno 13. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslové raženky (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9zN
Moje poznámka
Máslové raženky (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9zN
Nejnovější recepty
Zelenina po čínsku s hlívou a shitake
Přidáno před 17 hodinami
Ostružinové kousky s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Rychlá květáková polévka
Přidáno před 20 hodinami
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno 10. 8. 2025 17:25:01
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 10. 8. 2025 17:24:11
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno 10. 8. 2025 14:52:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Klivan před 7 hodinami
Smažené cukety
Tajemnost před 9 hodinami
Zelené fazolky na slanince
cherst před 9 hodinami
Houbová smaženice
Sam.79 před 10 hodinami
Osvěžující melounové smoothie
Valis před 10 hodinami
Drobenkový koláč
Popelkaa před 11 hodinami
Mrkvové šátečky od Ivety
Hanis před 11 hodinami
Oříšková bábovka
Kattyy před 12 hodinami
Květákový mozeček
mcmiruska před 12 hodinami
Tématické fráze:
raženky,
domácí raženky,
recept na raženky,
máslové pečivo,
recept na domácí raženky,
raženky recept,
těsto na raženky,
máslové žemličky,
domácí raženky recept,
razenky domaci,
raženky z domácí pekárny,
recept razenky,
razidlo na kaiserky,
recept na bůlky,
recept na razenky z pekarny,
buchta z dýně máslové,
raznice na raženky,
bulky recept,
máslové pečivo se zlepšujícím přípravkem,
kaiserky s omládkem
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mouka chlebová pšeničná
Komentáře (92)
Přátelská rada: pokud něco chci, řiká se PROSÍM.
U nás na vsi lidem jako ty říkávali "všivá baba" (tj.člověk, který musí mít poslední slovo)....
kde seženu ten přípravek prosím
Nemám raznici, tak jsem si poradila jinak, posílám fotku a díky za recept
ale po chuti jsou úúplně nejkrásnější
jednu jsem zkoušela péct jako ten nehnětený chleba-v kastrolu.5min pod poklicí a 5 bez,byla taková křupavoučká, jako ten chlebík...byla...chuděra...už neni
P.S.Moje odpo je tez pekarske - zkousela jsem honzovy buchty v remoscd. Jeste jsou horke, ale vypadaji dobre
teda hotovo,milá cat,recept úžasný, výtečný a báječný
ale musím tě vylát
p.s. a já už mám v traktu trávícím 4 bulky
p.s.s. výsledek jsem zdokumentovala
ale šretík mi poradil
jenom abych se neprorazila až ....
Caty,promiň
Chutnaly vam?
Na nižší teplotu je to většinou OK
Kdyz mrknes na razenku z obchodu - take je prece ryhovana, rozkrojena i tam!