Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená
Marmeláda z černého rybízu bez vaření, na kterou ale potřebujete sílu a trpělivost. Šťávu z ovoce spolu s cukrem zpracujete ručně třením do husté hmoty. Zajímavý je také způsob uzavření sklenic. Místo víček můžete použít jen celofán.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 735 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Další z receptů po mé babičce, takto rybíz připravujeme "leta letoucí" a ještě se nestalo, že by zkvasil nebo se do něj pustila plíseň. Samozřejmě je nutné mít dobře umyté a vypařené sklenice. O konzervaci se pak postará cukr. Rosol časem ztuhne a určitě si zachová maximální obsah vitamínu C.
U nás se tento rosol vždy uzavíral pod celofán, nevím, jestli to má nějaký praktický význam (babičky už se na to zeptat nemůžu) nebo jestli se mohou sklenice uzavřít normálním víčkem.
Výborný je pak např. do jogurtu nebo do tvarohu, můžeme jej rozmixovat nebo našlehat s mlékem a připravit si osvěžující koktejl.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 7. 2011 05:30
14. 7. 2011 05:29
14. 7. 2011 05:29
13. 7. 2011 22:15
13. 7. 2011 15:55
13. 7. 2011 15:52
13. 7. 2011 14:40
13. 7. 2011 14:07
13. 7. 2011 13:33
13. 7. 2011 12:43
13. 7. 2011 12:43
13. 7. 2011 11:53
13. 7. 2011 11:34
13. 7. 2011 11:33
13. 7. 2011 11:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 7 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 7 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 26 minutami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 2 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 2 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 3 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na co se zaměřit v předjaří. Snadno dostupné potraviny pro prevenci. Prospěšná je nejen cibule a kysané zelí
Marmeláda z domácí pekárny: Poradíme vám, jak ji připravit téměř bez práce
Nejlepší rybízové dezerty v retro stylu: Kynutý koláč, sněhovou pěnu nebo sladký rosol si zamilujete!
Další recepty
Tématické fráze: konzervace černého rybízu černý rybíz konzervace zpracování josty rybízový rosol černý rybíz s cukrem konzervace rybízu nevařený džem z černého rybízu nevařená marmeláda z černého rybízu marmelada z josty rosol z josty rosol z černého bezu štáva z josty nevařená šťáva z černého rybízu vylisovaná štáva z rybízu rosol z červeného rybízu recepty na zpracování černého rybízu šťáva z černého rybízu šťáva z černého rybízu nevařená rybíz konzervace marmeláda z černého rybízu
Suroviny: šťáva z černého rybízu, cukr
Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qAXD
15 názorů