Vejce zapečené na zelených fazolkách

xanny Kuchař: xanny

Doba přípravy: rychlovka Bezmasá jídla 5 názorů

Suroviny

Podle počtu strávníků, já dělala jenom jednu porci a na tu jsem potřebovala:
1 vejce
1/2 plechovky sterilovaných zelených fazolek
olej
1 stroužek česneku
3 lžíce kečupu
sůl
zelená petrželová nať
50 g strouhaného sýra (já jsem použila plísňový sýr)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelené fazolky scedíme a necháme okapat.

  2. Na rozehřátém oleji osmažíme na drobno nakrájený česnek, přidáme fazolky, kečup, sůl, nasekanou nať a chvíli podusíme.

  3. Z fazolek na pánvi utvoříme pomocí vidličky hnízdo, do kterého rozklepneme vejce. Přikryjeme na chvíli poklicí.
    Jakmile začne žloutek tuhnout, posypeme sýrem a necháme ještě chvíli pod poklicí dopéct.

  4. Podáváme s brambory, bramborovou kaší, zeleninou podle chuti.

Poznámka

Jsem sama doma (teda s dvouletou dcerou, která má svůj obídek), takže taková rychlá variace na oběd pro jednoho :-).

Inspirovala mě kniha Velká kuchařka.....

Určitě by se to dalo připravit i z čerstvých lusků, pokud by se předem povařily v osolené vodě....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vejce zapečené na zelených fazolkách

Tématické fráze: zelené vejce zelená vejce zapečené zelené fazolky recept filé na fazolkách fazolky recept dušené fazolky z vejci fazolky vejce zelene fazolky s uzeninou zelené fazolky recept zapečená zelená fazolka zelené fazolky s kečupem salát ze zelených fazolek a vejcem zelené fazolky na plisnovem syru priprava sterilovanych fazoli a vejci sterilované fazolové lusky zapečené se sýrem zapecene file,brambory, zelene fazole recepty vejce fazolky zapečené zelené fazolky jídla zelené fazolky zapečené filé na fazolkách

Zapomněl/a jsem heslo