Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo bez zavařování

Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy totiž dostanete polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba sklenice zavařovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 8. 2011 20:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 885 kJ / 4 036 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky272,40 g
Vláknina100,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,60 g
Sůl41,00 g
Sacharidy315,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra

1. 1. 2012 18:16

Jana Pá:Zkoušela jsem tohle LEČO letos a měla jsem také obavy zda se nezkazí,ale riskla jsem to a myslím si že to dopadlo výborně!!!máme tam už jen dvě sklenky a úplně bez problémů,zkažené nejsou,LEČO je výborné!!!ta hořčíce tam není cítit ale přitom to má výbornou chuť,moc si tento recept pochvalují i přátelé,kterým jsem ho dala.Takže autorce moc dík!!!

Jana Pá

10. 10. 2011 17:53

Já to už mám uděláno,mám také už vyzkoušeno;-), dělala jsem před měsícem a výsledek je vidět, jednu skleničku nechal manžel mimo (bez zavaření), a je v pohodě, tj., že se nekazí, jinak jsem nechala ostatní přejít varem v zavařovacím hrnci, ale recept je:yes::-p, doufám, že mé fotky neublíží receptu, který si zaslouží:yes::-))

Vlasta Bendíková

1. 10. 2011 12:42

Také se mi někdy broskve zkazily, ale teď na konci zavařování vyženu teplotu ke 100 st. - na chviličku- a je po problému.:-D

Dáša

23. 9. 2011 07:02

Výborná zpráva, druhé bude snad pořádku :-), manžel je úplně nadšený, nikdy by mě nenapadlo, že bude jíst lečo a hlavně, že bude tak rád, nikdy mu nechutnalo, opravdu moc dobrý recept, hořčice dělá zázraky :-). Děkuji moc za rady. Asi nějaký šotek, protože jsem ho dělala úplně stejně a dobry.

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 9. 2011 20:12

Dáša: nemám zdání, proč se ti to stalo. Možná ti ale bude útěchou, že já ho dělám téměř každý rok a nikdy se mi s tím nic nestalo. No a jeden rok..nevím..vloni? Se mi pokazily všechny sklenice. Přitom jsem na tom nic neměnila. Taky broskve. Nádherné až z Jižní Moravy, přivezly jsme jich snad 200kg i pro známé. No a většině z nás se taky zkazily. Další rok zase ok. Tak těžko říct.;-)

AgataSikora

16. 9. 2011 19:42

Dáša:tak to mně mrzí, nevím v čem by to mohlo být, já sklenice někdy otáčím až za den, dva, až nosím zásoby do sklepa. Možná ještě pomůže si ty sklinky před plněním nechat prohřát v troubě, já si vždycky naskládám všechny na plech, zapnu troubu na 150° a pak plním do fakt horkých sklenic-používám hlavně ze šroubovacím úzávěrem, tatarkové a pod. Ale maminka, od které je ten recept nic takového nedělá. :-OMožná jenom máte takovou smůlu jako já na zavařováni nastrouhaných jablek, to se mi ještě v životě nepodařila ani jedna sklinka.
Další vyzkoušenou možnosti je lečo prostě zamrazit, to jsem jednou taky udělala, když byla pokročilá hodina a mně došly čisté sklenice.
Tak snad budete mít příště štěstí a nebudete na mně nadávat nad další várkou.

spagetka spagetka

16. 9. 2011 15:57

jana el.:u Dia sladidla vždy platí pravidlo, čtvrtina dávky, proti uváděnému normálnímu cukru, já raději dávám méně, někdy aspartám hořkne

Dáša: já radši sterilizuju, podle ohlasů to snad je dobře ten recept. Jedině by mne napadlo čistota skleníc, víček. Jinak vždycky otáčím sklenice u všeho na víčka a asi po 1-2 hodinách obracím zpět
S hořčicí jako konzervantem jsem se nesetkala, ale mohu se mýlit samozřejmě ;-)

Dáša

16. 9. 2011 14:58

Výborný recept, doma moc chutnalo, ale něco jsem musela udělat špatně :-(, nemám moc zkušeností, ale vše co jsem dala do sklenic se mi zkazilo. Můžete mi někdo poradit, prosím, budu dělat další várku a nechci,aby to dopadlo stejně. Asi hloupá otázka, ale zeptám se, ty sklenice se mají otočit zpět, po vychladnutí? Já je neotočila.Děkuji za radu.

Jirka

4. 9. 2011 16:11

Dnes jsem vyzkoušel,skvělé a chutné.

AgataSikora

18. 8. 2011 21:46

catherina: jo, je pak takové kompaktnější.Ale myslím, že je to pak lepší než třeba kupované lečo, které se mi vždy zdalo hodně "vodové" Snad Vám bude chutnat :-8

catherina

18. 8. 2011 18:21

tak jsem prave vyzkousela. Je mozne, ze mi leco po pridani horcice jakoby "zhoustlo"? Snad jsem neudelala nic spatne :-//

rebeka rebeka

7. 8. 2011 15:26

tak jsem udělala z dvojnásobné dávky:-8,trochu jsem ochutnala,je to fakt dobré a ta hořčice v tom opravdu není poznat:yes:
přidávám bodík:-K

Sodovka Sodovka

5. 8. 2011 23:04

:-O :yes: +7. Ukládám, může se hodit.

Simona Skolakova Simona Skolakova

5. 8. 2011 13:11

jana el.:Jani určitě dá;-),ale pokud s tím máš zkušenost,tak písni jaké a kolik by jsi ho dala,prosím;-)

AgataSikora

5. 8. 2011 12:50

jana el.:určitě ano, ale ja nemam žádné zkušenosti jaké množství kterého sladidla bude odpovídat těm 35g cukru, ani jsem nezkoušela dát třeba míň, jak to ovlivní výslednou chuť leča. Jediný experiment který jsem dělala bylo přidání nakrájené cukety, když byla nadúroda, a to cca 0,5kg na jednu dávku, a ve výsledku to žádný z mých chlapů doma nepoznal, byť cuketu zásadně odmítají.;-) nejlíp by bylo to vyzkoušet, třeba jenom z poloviny dávky. Určitě pak napište.

1 8 9 10 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lečo na zimu zavařujeme lečo recept na zeleninové lečo do sklenic domácí lečo zavařování lečo jak zavařit lečo zeleninové lečo zavařování zavarovani leca do sklenic lečo do sklenic zeleninové lečo bez zavařování zavařování leča v troubě leco s horcici jak se dela leco jak se zavařuje lečo lečo na zavaření recept na vyborne leco zavařování zeleninové lečo jak zamrazit lečo zaváření leča zeleninové lečo na zimu

Suroviny: cibule, paprika čerstvá červená, rajče, olej, hořčice plnotučná, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Lečo bez zavařování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoEB