Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník originál

S tímto receptem zvládne medovník i ten, kdo ho nikdy nepekl. Vůně a chuť medu se skvěle doplňuje s máslovým krémem. Medovník originál je poměrně pracný, ale práce bude odměněna výslednou chutí a pochvalou od vašich strávníků.

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

23. 8. 2011 13:40

Suroviny pro 12 porcí

12 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie28 868 kJ / 6 900 kcal
Bílkoviny74,45 g
Tuky426,68 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 3,92 g
Sůl1,38 g
Sacharidy684,44 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Není to můj recept, je od mé babičky která ho peče několik let a myslím si, že je opravdu lepší, jak kupovaný (zdroj: časopis Apetit!). Nechte si chutnat! Je fakt výborný :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

24. 5. 2014 20:40

x-hanny-x: prečo také prudké slová???
Mimochodom, v recepte píšeš, že je to recept tvojej babičky a dolu v komentároch že z Apetitu - opísané.

x-hanny-x x-hanny-x

24. 5. 2014 20:29

Jana:Nebudu se opakovat!! vyhledejte si starý reakce,a přečtěte si co je v receptu napsaný! na debilní rýpance od idiotů nejsem zvědavá :-8 lidi co medovník vyzkoušeli,nestěžovali si,ale jak to už v životě chodí,nějaký ten debil se vždy najde ;-)

Jana

22. 5. 2014 15:11

Zajímalo by mě co znamená medovník original. Odkud ten recept pochází? Chutná stejně jako v cukrárnách www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/dorty/trvanlive-dorty/dort-medovnik/

Katy Habibi

19. 5. 2014 21:47

Tak jem ho dodelala a je v lednici , zitra se do neho dame :-) :-p

silvisko73

6. 3. 2014 14:32

pekla jsem dneska a moooc se mi povedl. A krém? Krém jen zkaramelizované salko a 350g másla. Pekla jsem na 3 velkých plechách a pak jsem každý obdélník rozpůlila, takže ušetřeno trojí pečení . Právě medovník zabalený ve fólii lebedí si v lednici. Zítra jej nakrojím.

sona

4. 3. 2014 00:22

proboha ten medovnik vymyslel nejaky armen pred 150 lety, ten kdo ho uverejnil v casopise nebo upekl v prostrenu taky jen pouzil overeny recept. je vyborny, diky.

Sue

16. 10. 2013 18:01

Tento medovník také peču a je na nás v tomto znění moc sladký... proto střídám náplň ze Salka a neoslazenou zakysanou smetanu... Je pak krásně vlhký a ... prostě super :-)

Majak

18. 8. 2013 20:51

Já jsem dělala včera. moc dobrý, chtěla jsem jen říct, že jsem ho dělala v hrnci na mléko, Je to hrnec co má dvojité dno, a šlo to moc dobře. A normálně jsem to míchala mixerem, přímo na sporáku. Taky když roztírám těsto, tak si stěrku namáčím v horké vodě a jde to moc líp. Jinak recept moc chválím.

Jarča D.

11. 8. 2013 21:39

Martinka: :-(Martinko! Rozdíl mezi slazeným a neslazeným kondenzovaným mlékem je opravdu veliký. Neslazené je tekuté jako klasické mléko a vařením nezhoustne, slazené je husté asi jako med. Když memáte rádi moc sladké jako my, zkuste se podívat na jiné recepty (stránky) je tam např. náplň z kaše a to kondenzované mléko můžete, použít jen pro chuť místo cukru. jste šikovná, zkuste trochu improvizovat.:-))

livy

10. 8. 2013 22:20

Denny04: A není to jedno? Podle mě je hlavní, že je tu recept, který někdo používá, má ho ozkoušený a vyjde z něj určitě moc dobrý medovník.:-)) Já si třeba časopisy o jídle nekupuji, vše hledám přes net. Takže moc děkuji za tento recept. Jdu ho vyzkoušet ;-)

Lenka30 Lenka30

1. 8. 2013 20:08

Nikol: a to vydržel do druhého dne ?? :-D

Nikol

31. 7. 2013 21:26

Recept jsem zkoušela, moc výborný. Všem chutnal více nez podle tradiční receptury, nebot si myslim, ze neni tak sladký :)) Musela jsem ho nechat ulezet do dalšího dne, neboť trochu ztvrdl, myslela jsem ze je to moje chyba, ale nechala jsem ho do dalšího dne a byl výborný :)) děkuji za super recept autorce :))

Alena

13. 6. 2013 19:50

Dobrý den, dneska jsem se pokusila o medovník, dle vašeho receptu a příjde mi, že je celý až přehnaně,,salkovatý" asi jsem někde udělala chybu nebo já nevím, tak jsem se chtěla zeptat, zda to tak má být nebo jak se mi to tak mohlo povést? :-) mám s tím krémem víc šetřit? děkuji moc za radu

Kety

13. 6. 2013 13:06

Zrovna jsem dopekla a doporučuji,až budete rozdělávat těsto na papír dát si na střed těsto, na to přes celou plochu fresh folii a rozválet to válečkem. Je to rychlé a rovnoměrné :-)

Markéta

17. 5. 2013 11:01

Prodávají již zkaramelizované kondenzované mléko, je asi o cca 5kč dražší, ale určitě se to vyplatí! ;-)

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: medovník medovník recept recept medovník recept na medovník domácí medovnik medovník na plech medovník podle babičky prostřeno recepty medovník domácí medovník recept medovník prostřeno recept na domácí medovník recepty medovnik krém do medovníku kuchař ví top recepty medovník recepty na medovník medovník recept na plech výborný krém do medovníků medovník recepty prostřeno medovník

Suroviny: vejce, cukr krupice, tuk hera, med, soda jedlá, mouka hladká, salko, máslo

TopRecepty.cz

Medovník originál

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgAE