

Veřové maso s lečem
Suroviny hodně
- 500 g vepřové maso
- trochu masoxu
- cibule
- česnek 2 stroužky
- sůl
- pepř
- 1 rajský protlak
- kmín drcený
- grilovací koření
- zeleninové lečo
- 1 žlutá paprika
- olej
- trošku cukru
Postup přípravy receptu
Nejprve si osmažíme cibuli na malé kousky s česnekem na plátky slabě dorůžova.
Přidáme osolené a opepřené na 1 cm široké proužky nakrájené maso orestujem, dáme drcený kmín, špetku grilovacího koření, sladké papriky, dáme protlak a zalijeme vodou přidáme kousek masoxu zeleninové lečo a nakrájenou na proužky rostlou papriku.
Dáme do papináku na 20 minut vařit. Zahustíme záklechtkou a přidáme 1 lžicku cukru (ale nemusíte.) Příloha rýže, knedla.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Veřové maso s lečem
-
Zdenka +++:
-
Hezký receptík
+6
a to masenko vypadá dobře
-
rebeka, je to utržená paprika ze zahrádky
-
rebeka:řekla bych, že živá, čerstvá utržená - ne sterilovaná
-
vypadá to hezky
jenom nevím,co je "rostlá"
paprika
-
Dělám jen z paprik, rajčat a cibule, místo masa buď klobásu nebo sojové maso. Moc nám to chutná na těstoviny, s tím vepřovým to musí být ještě lepší
.