Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 366 kJ / 1 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,45 g |
Tuky | 96,70 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 1,27 g |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 26,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tekvicu alebo cuketu nastrúhame nahrubo.
Krok 2: Žĺtky rozšľaháme s maslom, pridáme nastrúhaný syr a kyslú smotanu. Primiešame k tekvici. Osolíme, okoreníme a primiešame prelisovaný cesnak a nasekaný kôpor.
Krok 3: Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Krok 4: Dáme do vymastenej ohňovzdornej misy a pečieme v rúre asi 60 minút.
Podávame s varenými zemiakmi.
Podávame s varenými zemiakmi.
Zveřejněno 27. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tykvový nákyp s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1kX
Moje poznámka
Tykvový nákyp s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1kX
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 3 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 13 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 15 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 15 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 4 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 4 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 4 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 5 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 5 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 7 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 7 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 9 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 9 hodinami
Tématické fráze:
spracovani cukety,
cuketová harula,
cuketovy kolac, tykvovy rez
Suroviny:
dýně,
vejce,
máslo,
sýr nastrouhaný,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř,
česnek,
kopr
Komentáře (9)
Ale vážne, nikdy nič nenechávam potiť. Jednak tekvica nie je cuketa, potiť sa nebude, ale ani cuketu nikdy nenútim na potenie. Veď s tou tekutinou, ktorá sa vypotí, a zlikvidujem ju utierkou, vlastne zlikvidujem vitamíny a minerály, ktoré obsahovala. Načo mi potom je ? Ostane len voda a vláknina a minerály sú fuč.
U nás sa doma vždy jedlo mnoho zeleniny, a nikdy ani babička, ani mamka nič nenechávali potiť.
U tekvice to vôbec netreba, z tej veľa tekutiny pri varení nie je a cuketu nechám tiež na pokoji. Zbytočná voda sa predsa pri spracovaní vyparí.
Klárika, zemiak si kľudne daj, ja do takýchto vecí zemiak nestrúham, mne to potom všetko pripadá ako haruľa, rovnako