Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 366 kJ / 1 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,45 g |
| Tuky | 96,70 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 1,27 g |
| Sodík | 2,00 g |
| Sůl | 4,84 g |
| Sacharidy | 26,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tekvicu alebo cuketu nastrúhame nahrubo.
Krok 2: Žĺtky rozšľaháme s maslom, pridáme nastrúhaný syr a kyslú smotanu. Primiešame k tekvici. Osolíme, okoreníme a primiešame prelisovaný cesnak a nasekaný kôpor.
Krok 3: Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Krok 4: Dáme do vymastenej ohňovzdornej misy a pečieme v rúre asi 60 minút.
Podávame s varenými zemiakmi.
Podávame s varenými zemiakmi.
Zveřejněno 27. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tykvový nákyp s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1kX
Moje poznámka
Tykvový nákyp s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1kX
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 22 minutami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 1 hodinou
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 23 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vymazlené raffaello
Talskal před 4 minutami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 17 minutami
Ořechové pracny
Alamatej před 31 minutami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 43 minutami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 1 hodinou
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 1 hodinou
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 1 hodinou
Vajíčková pomazánka
Merylas před 1 hodinou
Kuře s divokým kořením
Merylas před 1 hodinou
Jablíčkové lívanečky
Merylas před 1 hodinou
Tématické fráze:
spracovani cukety,
cuketová harula,
cuketovy kolac, tykvovy rez
Suroviny:
dýně,
vejce,
máslo,
sýr nastrouhaný,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř,
česnek,
kopr
Komentáře (9)
Ale vážne, nikdy nič nenechávam potiť. Jednak tekvica nie je cuketa, potiť sa nebude, ale ani cuketu nikdy nenútim na potenie. Veď s tou tekutinou, ktorá sa vypotí, a zlikvidujem ju utierkou, vlastne zlikvidujem vitamíny a minerály, ktoré obsahovala. Načo mi potom je ? Ostane len voda a vláknina a minerály sú fuč.
U nás sa doma vždy jedlo mnoho zeleniny, a nikdy ani babička, ani mamka nič nenechávali potiť.
U tekvice to vôbec netreba, z tej veľa tekutiny pri varení nie je a cuketu nechám tiež na pokoji. Zbytočná voda sa predsa pri spracovaní vyparí.
Klárika, zemiak si kľudne daj, ja do takýchto vecí zemiak nestrúham, mne to potom všetko pripadá ako haruľa, rovnako