Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 366 kJ / 1 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,45 g |
Tuky | 96,70 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 1,27 g |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 26,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tekvicu alebo cuketu nastrúhame nahrubo.
Krok 2: Žĺtky rozšľaháme s maslom, pridáme nastrúhaný syr a kyslú smotanu. Primiešame k tekvici. Osolíme, okoreníme a primiešame prelisovaný cesnak a nasekaný kôpor.
Krok 3: Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Krok 4: Dáme do vymastenej ohňovzdornej misy a pečieme v rúre asi 60 minút.
Podávame s varenými zemiakmi.
Podávame s varenými zemiakmi.
Zveřejněno 27. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tykvový nákyp s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1kX
Moje poznámka
Tykvový nákyp s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1kX
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 4 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 4 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 5 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 5 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 3 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 3 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 3 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 3 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 4 hodinami
Jablkový perník
collins před 5 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 7 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 9 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 10 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 10 hodinami
Tématické fráze:
spracovani cukety,
cuketová harula,
cuketovy kolac, tykvovy rez
Suroviny:
dýně,
vejce,
máslo,
sýr nastrouhaný,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř,
česnek,
kopr
Komentáře (9)
Ale vážne, nikdy nič nenechávam potiť. Jednak tekvica nie je cuketa, potiť sa nebude, ale ani cuketu nikdy nenútim na potenie. Veď s tou tekutinou, ktorá sa vypotí, a zlikvidujem ju utierkou, vlastne zlikvidujem vitamíny a minerály, ktoré obsahovala. Načo mi potom je ? Ostane len voda a vláknina a minerály sú fuč.
U nás sa doma vždy jedlo mnoho zeleniny, a nikdy ani babička, ani mamka nič nenechávali potiť.
U tekvice to vôbec netreba, z tej veľa tekutiny pri varení nie je a cuketu nechám tiež na pokoji. Zbytočná voda sa predsa pri spracovaní vyparí.
Klárika, zemiak si kľudne daj, ja do takýchto vecí zemiak nestrúham, mne to potom všetko pripadá ako haruľa, rovnako