Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový řízek

Možná si říkáte, že vepřový řízek je tak jednoduchá záležitost, že nepotřebuje vlastní recept. Nicméně pokud chtějí zejména začátečníci připravit dokonalý, křupavý a šťavnatý plátek masa, rady jistě ocení. A nejen oni.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

21. 9. 2011 17:40

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 390 kJ / 810 kcal
Bílkoviny124,91 g
Tuky32,25 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 723 mg
Sodík 889 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy5,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Strouhanku si připravíme jednoduše i doma. Staré tvrdé rohlíky (nikoliv však plesnivé), vložíme do mixéru a rozmixujeme na prášek. Též to lze provádět ručně a to na ručním struhadle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

blazena.blazkova

22. 9. 2011 12:01

Dlouho,nejméně 2 hodiny,protože se tam vaří i maso a ta polévka nedostane tu správnou chuť,nevaří-li se tam maso,cibule i česnek dost dlouho.

blazena.blazkova

22. 9. 2011 12:00

Jana Remkova:Jani děkuji,i když vím,že to není podpora pro mě,přesto se mi líbí,cos napsala.

zizala zizala (moderátorka)

22. 9. 2011 10:50

Jana Remkova: Do kategorie "pro začátečníky" jsem přendala recepty já ;-) Proti těmto receptům nic moc nemám, nechválím je, neb jsou běžné, ani nehaním. Já se jen snažím vysvětlit "autorce", která si tu neustále naříká na moje jednání a otírá se o mne i o adminy, že její smazané recepty byly špatné a kde by se, když bude chtít, mohla inspirovat ve stylu psaní receptů. Nic víc, nic méně :-) A pokud chceš říct, že to šlo vyřešit SZ, tak nešlo:-//

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 9. 2011 10:22

Holky, asi zase budete mít na mne alergii, ale někdy mám opravdu pocit, že se někdo musí vypovídat. Recept je přidán do kategorie "pro začátečníky", není nijak vulgárně napsán, autorku neznám, takže nemám důvod se jí nějak zastávat. Možná k její polévce z hořčáků bych se negativním komentářům nedivila, taky jsem jeden -dva napsala a dost. Upřímně řečeno, jsou tady recepty mnohem jednodušší a chválíme o život, protože se jedná o autory, které známe. Není pak divu, že někdo napíše, že Toprecepty jsou jen pro "vyvolené" Na to jsem zase alergická já a nezlobte se proto na mne. A už vůbec se mi nelíbí vyzdvihovat něčí recepty nad jiné:-((. Každý umíme něco lépe, něco méně.;-)

zizala zizala (moderátorka)

22. 9. 2011 05:51

blazena.blazkova: psala jsem několik připomínek a dotazů pod tvé "recepty", stejně jako ostatní uživatelé, nikdo z nás se odpovědi nedočkal - proč asi? Na to, abych věděla, že jsou recepty nesmyslné a že to je jen podivný projev "humoru", je už nemusím zkoušet. Odmítám mrhat surovinama a energií, když výsledek je předem jasný:no:
Nežalovala jsem, zkusily jsme s mými kamarádkami, které měly stejný názor, přesvědčit kluky, že tudy cesta opravdu nevede. Konečné rozhodnutí bylo samozřejmě na nich.
Pokud chceš vidět opravdu zajímavé recepty, najdeš je v profilu u Maris, Cathleen, Merylas, Elizy, Magdalenky, a dalších. Na rozdíl od těch tvých smazaných jsou realizovatelné, poživatelné a dokonce velice chutné:yes::-K:-*:-p
Howgh

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 9. 2011 23:37

Petra Ku.: souhlasím!

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 9. 2011 22:59

blazena.blazkova: Jak dlouho - kolik hodin tu polévku vaříš, že se ti celkově vypaří 6 lt vody? Já když vařím bramboračku bez zahuštění, tak ji mám do půlhodinky hotovou a to mi vaří slabým varem.

blazena.blazkova

21. 9. 2011 22:49

Holky,aspoň že se máte do koho navážet,co?Asi jste to vy,kdo se nudíte,když se tak pěkně pustíte do jednoho člověka.No nic.Jen ještě něco:Vám se při vaření nevypařuje voda z hrnce?Já teda začnu u 5l,vypaří se mi to na 2l,tak doleju,zase se vypaří a v konečné fázy mám zase třeba ty 2litry.Za druhý:zizala je férová?To nevím,celou dobu nic nic,ani mi nenapíše,že proti mně něco má,a pak najednou žaluje.
cathleen a maris:ano,administrator JE nezodpovědný,ani si to neozkouší a dá na radu ženský,který se zdá recept divný.

Petra Ku. Petra Ku.

21. 9. 2011 20:44

Děcka, doufám, že za svůj názor nebudu ukamenována, ale mě tenhle a ten druhej recept na kuřecí řízek nepříjde zcestnej. Kdyby se přeřadil do receptů pro začátečníky, tak je všechno O.K., ne? Vždyť jen kolik je tady receptů na "hloupá" míchaná vajíčka, když to tak řeknu... Kdyby výraz "rochnit" použil Kadlik, tak se tomu všichni smějeme a hned máme veselejší den. Tak prosím - trochu nadhledu, jistě se ten recept některé začátečnici bude hodit. Jinak podotýkám, že autora/autorku neznám, a je mi celkem fuk, kdo to je. Recept mi nesmyslný nepříjde. Toť celý můj názor, klidně oponujte, protinázorům se nebráním :-)

sofie1973 sofie1973

21. 9. 2011 20:32

;-(Tak tohle je fakt síla:no::no::no:
Souhlasím s kolegyněmi, nad blaženčinými recepty kroutím hlavou, kdykoliv je vidím, tento nevyjímaje. Že bych se ve čtyřiceti konečně naučila řízek:-?:-?:-? Možná by stačilo zeptat se dvanáctiletého syna, ten je umí už několik let:-D

zizala zizala (moderátorka)

21. 9. 2011 20:05

Holky moje, já vás všechny miluju :-*:-K:-K

spagetka spagetka

21. 9. 2011 19:51

Souhlas, žížalka je férová, mile držkatá ženská;-),která prostě řekne, co si myslí, ale nikdy nikoho nepdrazí :yes::yes::yes:
Blážo - ve svých receptech jsi měla spoustu dotazů - i třeba u tohoto - nikdy jsi na nic neodpověděla, jen útočila na druhé....Právě že je to o vaření a když se mě někdo na něco zeptá, odpovím a neurážím.:-/

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 9. 2011 19:45

blazena.blazkova: A ještě bych chtěla dodat, že taky vděčím Žížale, ale za něco úplně jiného a jsem moc ráda, že tady je.

cathleen cathleen (moderátorka)

21. 9. 2011 19:35

maris: stavim se do řady hned za tebe:-)

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 9. 2011 19:35

chocolate::-D No, nejspíš máš pravdu. Už měl asi absťák:-))

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřový řízek veprove rizky řízek vepřový řízek recept jak správně usmažit vepřový řízek rizky veprove vepřový řízek-recept veprove rizky jinak vepřové řízky recept jaké maso na řízky vepřové řízky recepty řízek vepřový jaké vepřové maso na řízky jaké maso na vepřové řízky řízek recept recept na vepřové řizky recept veprovy rizek vepřový řízek jinak recept na vepřový řízek vepřovi rizek

Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř mletý, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Vepřový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXYX