

Chlebíček s uzeným masem a parmazánem
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí
- 2 lžíce mléka
- 1/2 lžičky soli
- špetka pepře
- špetka drceného kmínu
- 1 vajíčko
- asi 200 ml vlažného vývaru z uzeného masa
- asi 350-400 g uzeného masa
- 100 g jemně strouhaného parmazánu
- asi 50 g rozpuštěného sádla
- nasekaná pažitka
Postup přípravy receptu
Nejdříve uvaříme uzené maso.
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do něj vsypeme sušené droždí a zalijeme ho dvěma lžícemi vlahého mléka, počkáme chvíli, pak přidáme vajíčko, drcený kmín, pepř, zaděláme vlahým vývarem, těsto propracujeme a necháme vykynout.
Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na obdélník a potřeme ho rozpuštěným vlahým sádlem, posypeme jemně strouhaným parmazánem, nakrájeným uzeným masem a nasekanou pažitkou. Zavineme jako roládu a vložíme do sádlem vymazané chlebíčkové formy. Povrch potřeme sádlem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 190 st. asi 50 minut podle typu trouby.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chlebíček s uzeným masem a parmazánem
K receptu nejsou žádné komentáře.