Chlebíček s uzeným masem a parmazánem

Suroviny

400 g hladké mouky
1 sáček sušeného droždí
2 lžíce mléka
1/2 lžičky soli
špetka pepře
špetka drceného kmínu
1 vajíčko
asi 200 ml vlažného vývaru z uzeného masa
asi 350-400 g uzeného masa
100 g jemně strouhaného parmazánu
asi 50 g rozpuštěného sádla
nasekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uvaříme uzené maso.

  2. Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do něj vsypeme sušené droždí a zalijeme ho dvěma lžícemi vlahého mléka, počkáme chvíli, pak přidáme vajíčko, drcený kmín, pepř, zaděláme vlahým vývarem, těsto propracujeme a necháme vykynout.

  3. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na obdélník a potřeme ho rozpuštěným vlahým sádlem, posypeme jemně strouhaným parmazánem, nakrájeným uzeným masem a nasekanou pažitkou. Zavineme jako roládu a vložíme do sádlem vymazané chlebíčkové formy. Povrch potřeme sádlem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 190 st. asi 50 minut podle typu trouby.

Komentáře k receptu Chlebíček s uzeným masem a parmazánem

K receptu nejsou žádné komentáře.