Španělský ptáček
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z cibulového základu, to je jen část z předností této lahodné omáčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 986 kJ / 1 431 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,01 g |
Tuky | 79,43 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Receptů na španělské ptáčky je více, ale tento je základní, hospodský.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2022 13:01
Přeji hezký den a píšu pochvalu za skvělý recept
30. 12. 2020 22:44
Ptacky delam podobne, akorat davam platek anglicke slaniny po delce masa pomazane horcici, pak 1/2 vajicka, okurku a 1/4 mensi cibule a pak teprve zamotam. Osmazim cibuli, na ni zprudka ptacky a pak podliju. Pridavam taky kostku vyvaru a lzicku horcice i lzicku kecupu. Udela to pikantnejsi omacku, coz mame radi. Kecup u nas jinak vubec nepouzivam.
30. 10. 2020 22:46
Výborní ptáčci já do omáčky na konec ještě přidám smetanu a je to topka
30. 12. 2019 09:28
Výborný,jednoduchý,velice dobrý.
1. 10. 2017 15:09
Můj taťka byl předválečný kuchař a ptáčky ještě trochu posypal hl .moukou a potom opekl .Já to tak dělám také a ještě přidávám ančovičku nebo sardel pastu do omáčky, Nemusí se zahušťovat a je to fakt bomba. Bodík
22. 7. 2017 10:04
Španělský ptáček je klasika a dobrá!
20. 2. 2017 12:01
Tak jsem se rozhodla vyzkoušet - zakopila mladého býčka a poprvé vytvořila španěláky a dle tohoto receptu dopadly úžasně. Strávníci se rozplývali. Místo masového vývaru jsem použila kostku, a nebyla vůbec na škodu :), Mňam!
13. 1. 2017 18:40
Mas je moc pekne a jedle. Delam je stejne, akorat je trochu poprasim moukou, nez je v kastrolu opecu. Nekdy namisto varenych vajicek umicham vajicka na panvi hodne domeka a vychladle nanesu (natru) na platky osoleneho, opepreneho a horcici pomazaneho masa. Pridavam ti bodik.
5. 7. 2016 10:54
ptáčky jsem dnes dělala a jsou vynikající.
15. 5. 2016 13:07
Vynikající, dělala jsem dnes poprvé v životě a moc jsme si pochutnali. Recept je dobře a srozumitelně napsaný i pro nás kuchyřky začátečnice a určitě se k němu budu ráda vracet
13. 11. 2015 16:03
mika59:děkuji
12. 11. 2015 20:27
savlinka: Fotka je
12. 11. 2015 20:11
Tak dnes jsem je vařila superdávám fotečku
20. 10. 2015 17:59
Tento receptík je asi nejlepší a hlavně klasika.Díky.Zrovna ptáčky dělám.
24. 11. 2014 18:44
Po dlhej dobe som urobila vtáčikov podľa tohto receptu a bola to dobrota
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Bábovka tvarohová
laura_s uvařila před 19 minutami
Kuřecí mléčná polévka s trhaným masem
MirkaP uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty opékané na másle
MirkaP uvařila před 1 hodinou
Šlehačkové koláčky
Eva-Maria uvařila před 2 hodinami
Bezinkový sirup
Merylas uvařila před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Ivona1414 uvařil před 2 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
mafinka888 uvařila před 2 hodinami
Jelení kýta na smetaně
Lucie Hertlova uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Petaja uvařila před 3 hodinami
Polévka s kapáním
JanaBerckova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Španělské ptáčky z vepřové kýty jsou křehčí než klasické z hovězího masa a báječně šťavnaté. Hotové jsou za pouhou hodinu
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Smotejte krásné španělské ptáčky. S videonávodem je to snadné
Další recepty
Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept normy teplých jídel španělské ptáčky recept nejlepší španělský ptáček recepty španelsky ptaček španělské ptáčky recept na španělský ptaček španělské ptáčci kniha normy teplých jídel normy teplé kuchyně nejlepší španělské ptáčky recept španělský ptáček normy pro teplou kuchyni normy pokrmů španělský ptáčky recept španělské ptáčky receptury teplych jidel ptačky recept receptůry teplé kuchyně
Suroviny: hovězí zadní, slanina, salám, okurky sterilované, vejce, hořčice, cibule, sádlo, mouka hladká, voda, sůl, pepř mletý
Španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9L0D
67 názorů