Španělský ptáček
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z cibulového základu, to je jen část z předností této lahodné omáčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 986 kJ / 1 431 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,01 g |
Tuky | 79,43 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Receptů na španělské ptáčky je více, ale tento je základní, hospodský.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2014 18:36
Alena: opět odkazuji na Reeptury teplých pokrmů - i tam najdete klasickou znojemskou omáčku, která se dělávala v hospodách a restauracích - dobrá ale za "hubičku"
1. 11. 2014 16:57
Je to starý klasický recept, podle nějž se učili děti vařit na učňovské škole. A stále nejlepší, stejně jako všechny ty recepty, které v tzv. Normách", čili Recepturách teplých jídel najdete. Stará dobrá klasika, která naučí vařit i naprostého laika.Doporučuji místo těch všech rádoby nejlepších kuchařských knih
16. 6. 2014 21:08
Jana Remkova:děkuji
12. 6. 2014 19:37
12. 6. 2014 16:57
nebyl by i receptík na znojemskou omáčku?takhle dobrou?
9. 2. 2014 15:05
Realizováno, moc dobrý klasický recept. Já jen musela udělat více šťávy. doporučuji.
6. 2. 2014 19:27
spagetka:
6. 2. 2014 18:41
Jana Remkova: Nejdřív jsem nechápala, proč jsi to napsala, po přečtení - ježkovy oči, co jsem to napsala? , hm myslím na zítřejší oběd s bramborem, jasně že jsem chtěla písnout RÝŽI
6. 2. 2014 18:37
spagetka: Tak to už zas raději tu rýži
6. 2. 2014 18:33
Jana Remkova: no u nás se taky ptačisko papá s knedlíkem , ale je fakt, že dojde knedlík, zbude ptáček, udělaj se brambory
6. 2. 2014 18:30
Myslela jsem, že nikdo mimo nás nejí španělského ptáčka s knedlíkem a ejhle, našla jsem. Pokud Elizo nevadí, přidávám foto. Byl to takový obří pták , takže je na kolečka
7. 12. 2013 19:44
Opravdu výborný recept a můžu jen doporučit
25. 10. 2013 10:52
Krásná dobrá stará klasikahned bych si dala,ale nemám hovězíkoupím a udělámto je už hodně dlouho co jsem ptáčky nedělala,napravím a podle tohoto receptíku uvařím
27. 6. 2013 18:28
Strašně moc děkuju za recept.Ptáčky jsem už dělala ale nikdy se mi nepovedli tak na výbornou jako právě tytoSuper mňamka
16. 6. 2013 11:02
Vrhul sem se na to, uvidíme co se mě podle návodu podaří vytvořit
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 15 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 18 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 8 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 8 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 8 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 11 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 11 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 13 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 14 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept normy teplých jídel španělské ptáčky recept nejlepší španělský ptáček recepty španelsky ptaček španělské ptáčky recept na španělský ptaček španělské ptáčci kniha normy teplých jídel normy teplé kuchyně nejlepší španělské ptáčky recept španělský ptáček normy pro teplou kuchyni normy pokrmů španělský ptáčky recept španělské ptáčky receptury teplych jidel ptačky recept receptůry teplé kuchyně
Suroviny: hovězí zadní, slanina, salám, okurky sterilované, vejce, hořčice, cibule, sádlo, mouka hladká, voda, sůl, pepř mletý
Španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9L0D
67 názorů