Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělský ptáček – Honzova improvizace

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jarmilprdel

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájejte na plátky (ideální je tak 14x12 cm, na jednu porci jsou tak tři kousky), naklepejte, potřete worcestrovou omáčkou a plnotučnou hořčicí. Až potom osolte a opepřete. Krok 2: Pak poklademe plátek anglické slaniny, kousek okurky, čtvrtku vejce a kousek párku nebo klobásky. Umotejte ptáčky (nepíchejte do nich žádná párátka, ani je ničím neovazujte) a naskládejte je těsně vedle nebo do lehce tukem vytřeného pekáčku (nerestujte je). Krok 3: Na pánvičce rozpalte olej a orestujte na drobno nakrájenou cibulku do hněda (přibližřně jako na guláš). Krok 4: Až bude cibulka tmavá, přidejte sladkou papriku, promíchejte a asi po deseti vteřinách přidejte hrnek vařící vody. Pak to všechno dejte do pekáčku na ptáčky. Krok 5: Pekáč přiklopte a vložte do předehřáté trouby (180 stupňů). Krok 6: Po hodině zkontrolujte a když bude třeba, tak přilijte trochu horké vody. Ať je tam přibližně tolik vody ať jsou ptáčci potopení, ale neplavou. Krok 7: Za další hodinu to všechno vyndejte z trouby. Ptáčky vyndejte, šťávu přelejte do hrnce a rozmixujte jí. Zahustěte trochou jíšky a podle potřeby dochuťte solí a pepřem (většinou není ani moc třeba).

Zveřejněno 9. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělský ptáček – Honzova improvizace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7PK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělský ptáček – Honzova improvizace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7PK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Tak je mám hotové podle tohoto receptu a omáčka mi přijde spíš papriková, něco jako kuře na paprice:-(jsem z toho zklamaná, protože jsem se těšila na tu chuť co dělávala mamka:-(ale jinak dobrý nápad v troubě. Ani bez párátek se nerozmotali:-)

Kuchticka Majka:Omlouvam se za nehoraznou hrubku, v cesku uz nebydlim 150 let,aspon me to tak prijde.:-O;-(Ale ty ptacky urcite udelam co nejdriv.:-p

Nahradnik 11. 3. 2013 06:20
Kuchticka Majka: Nauč se českou gramatiku - neviděla :-! :-! :-!

Takove hejno ptacku pohromade a v troube jsem jeste nevydela,vypadato jednoduse a skvele a protoze moje rodina je lidove receno nenazrana, je to porce akorat pro nas k obedu.Ha,ha,ha.:-D:-D:-D:yes:

Izabella929 10. 3. 2013 13:55
vyzerá skvele a veľmi chutne..:-))

Mně se recept také moc líbí - a hlavně to hejno ptáčků na pekáčku:-)) V troubě jsem je nikdy nedělala, takže autorovi děkuji za inspiraci a nápad a posílám samozřejmě bod.
:yes::yes::yes:

Ján Skladaný 10. 3. 2013 10:00
Ďakujem za opravenie.

Ján Skladaný: Tebe akorát optavit:-!:-!

Ján Skladaný: Poskládej se raději do postele:-D :-D:-D

:yes::yes::yes: Nádhera!

"vorčestr" 9. 3. 2013 21:01
Ján Skladaný:

Uklidni se, provokatére!

Jana Mašindová 9. 3. 2013 20:59
Paráda !!! :-K

Ján Skladaný 9. 3. 2013 20:20
V tlakovom hrnci je to za štvrtinu času.
Správne je worcester a nie worchester.
Opraviť.

Nádhera - krásní ptáčci :-p:yes:

vypada to pěkně, vyzkoušim :) :-):-):yes:

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
spanelsky ptacek v troube, španělské ptáčky v troubě, španělský ptáček do trouby, španělský ptáček, španělský ptáček, španělský ptáček recept, španělský ptáček babica, španělsky ptáček z trouby, jak dlouho vařit ptacky, španělské ptáčky babica, španělské ptáčky recept, spanelský ptáček v remosce, spanělský ptáček z hovězího, recept na španělské ptáčky, ptacci v troube, španělské ptáčky v remosce, ptáčci z trouby, spánelske ptáčky honzova inspirace, ptáčky z trouby, ptacci.v troube

Suroviny:
hovězí zadní, omáčka worcesterová, hořčice plnotučná, sůl, pepř, vejce, párky, okurky sterilované, slanina anglická, cibule, paprika sušená sladká, jíška, olej, voda

Přidat fotografie receptu